Cum a „înflorit” Donald Trump povestea despre operaţiunea care a dus la moartea liderului ISIS

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Signs Executive Order On Transparency In Federal Guidance And Enforcement
FOTO: Win McNamee/Getty Images

Donald Trump anunţa duminică moartea liderului grupării jihadiste ISIS. În cadrul unei conferinţe, preşedintele american anunţa bombastic că al-Baghdadi „a murit scâncind şi plângând” în timp ce trupele americane se apropiau de el într-un tunel subteran. Oficialii din Departamentul de Apărare care au asistat împreună cu Trump la uciderea liderului jihadist spun că momentele de care vorbea preşedintele american ar fi fost imposibil de surprins pe cameră şi că este puţin probabil ca ele să se fi întâmplat în realitate, relatează CNN.

Trump a povestit cu o multitudine de detalii ultimele clipe ale lui al-Baghdadi, felul în care liderul jihadist „a plâns şi a scâncit” în timp ce trupele americane se apropiau de el dar şi că acesta a murit ca un câine şi ca un laş”. Conform lui Trump, liderul ISIS şi-ar fi petrecut ultimele clipe „în teamă de moarte, panică totală şi îngrozit”. Totul se dovedeşte a fi, însă, doar o nouă exagerare şi dramatizare a preşedintelui american.

Oficialii din Departamentul de Apărare care au asistat la întreaga operaţiune nu confirmă basmele preşedintelui american, punându-şi ei înşişi întrebarea unde a văzut Donald Trump acele scene.

Întrebat în mod specific despre presupusele „scâncete” ale lui al-Baghdadi, şeful Statului Major american, Mark Milley declarat că nu ştie de unde a luat Trump aceste informaţii. Nici Secretarul pe Apărare, Mark Esper, nu ştie de unde are Trump informaţiile sau unde a văzut aceste scene.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri