Video Lupta disperată a rușilor de pe nava Cezar Kunikov cu dronele kamikaze ucrainene: „După 40 de minute, vasul s-a scufundat”

Data actualizării: Data publicării:
GoProfootagefromoneofthecrewoftheill-fatedCaesarKunikovshipwhichwasattackedandsunkbyUkrainiannavaldronesonFeb14thnosound-ezgif.com-resize

Pe 14 februarie, ucrainenii au reușit o lovitură spectaculoasă în Marea Neagră. Dronele maritime au reușit să scufunde nava rusă Cezar Kunikov. „Magura l-a distrus pe Cezar” a anunțat la momentul respectiv Direcția de Informații Militare a Ucrainei, publicând și imagini cu atacul. Imagini care prezintă momentul în care dronele navale atacă vasul, filmate de marinarii ruși, au fost publicate acum pe rețelele sociale.

Atacul ucrainenilor a fost efectuat cu zece drone navale „Magura V5” din care rușii au reșit să distrugă doar patru. Marinarii ruși s-au luptat cu dronele aproximativ 20 de minute încercând să le distrugă, însă, în final, nava a fost lovită atât de puternic încât s-a scufundat.

Filmul atacului a fost descris de ruși în felul următor:

„Echipajul a încercat să respingă atacul cu drone navale kamikaze cu toate forțele și mijloacele disponibile, bătălia a durat 20 de minute. Din cele 10 drone, patru au fost distruse. A cincea dronă a lovit nava în pupa, imobilizând astfel nava, după care dronele 6, 7 și 8 lovesc alternativ nava pe babord în zona mijlocului navei și mai aproape de pupă, cu scopul de a răsturna nava. A noua dronă a intrat parțial în gaura făcută de cea anterioară și a fost detonată aproape în interiorul navei. Nu exista nicio modalitate de a salva nava. Din momentul în care au fost descoperite dronele inamice și de la începutul bătăliei, până când nava a fost complet inundată, au trecut puțin peste 40 de minute. Echipajul a părăsit nava folosind bărci de salvare, fără pierderi de personal, și a evacuat toată documentația secretă și o parte din echipamentul militar. Ultima dronă, cea de a zecea, a monitorizat nava până la scufundare, după care a 10-a dronă a încercat să atace remorcherul însoțitor, dar a fost distrusă de grupul de la bord”, se arată în raportul rușilor despre scufundarea navei Cezar Kunikov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nava Cezar Kunikov a fost a 21-a navă din flota rusă a Mării Negre care a fost scufundată/distrusă ori avariată de ucraineni în ultimii doi ani, după declanșarea invaziei ruse în Ucraina. De asemenea, este a cincea navă de desant din clasa Ropucha scufundată sau avariată de ucraineni (3 scufundate, 2 avariate)- pierderi extrem de grele care fac imposibilă o viitoare debarcare de trupe rusești în regiune.

Recent, ucrainenii au mai scufundat o navă de patrulare a rușilor în apropiere de Crimeea.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri