Video Cum se apără polițista care a băgat o femeie într-o mașină de poliție oprită pe calea ferată. Autospeciala a fost lovită de tren

Data publicării:
accident
Sursa foto: captură video NBC News / YouTube

Procesul unui ofițer american de poliție care a urcat o persoană încătușată într-o autospecială, lovită la scurt timp de un tren, este în plină desfășurare în SUA. Întâmplarea a avut loc în septembrie 2022, relatează CBS.

Ofițerul Jordan Steinke, de la poliția Fort Lupton, se confruntă cu două capete de acuzare după incidentul în urma căruia femeia încătușată a fost grav rănită.

Mecanicul trenului, Ralph Andrew Olivas, a declarat că trenul pe care îl conducea în acea noapte avea o greutate de 11.000 de tone și că el și încă un conductor au văzut luminile autospecialei, însă nu și-au dat seama că exista o mașină pe șine. Când a realizat că autospeciala este pe șine, trenul se afla la doar 50 de metri de mașină și se deplasa cu aproximativ 70 km/oră. Olivas a aplicat frânele și a sunat sirena locomotivei. După coliziune, trenul s-a oprit complet după mai mult de un kilometru, a declarat Olivas procurorilor.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

În instanță au fost rulat și clipul video de pe camera de corp a ofițerului Steinke. În filmare, Steinke este agitată, plânge și repetă "Dumnezeule!".

În situația din septembrie 2022, Jordan Steinke a introdus-o pe suspecta Rios-Gonzalez în cea mai apropiată mașină de poliție disponibilă, a ofițerului Pablo Vasquez, iar apoi a început să verifice mașina suspectei alături de alți polițiști. Mașina lui Steinke era parcată în afara șinelor, în spatele lui Vasquez. Avocata ei a susținut că nu se poate dovedi că Jordan Steinke știa că mașina lui Vasquez era parcată pe șine pentru că era întuneric și calea ferată era la nivel cu șoseaua, nu era ridicată.

Polițistul care a parcat pe șina de cale ferată a fost și el pus sub acuzare într-un proces separat.

Verdictul în cazul lui Jordan Steinke este așteptat la sfârșitul săptămânii.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri