Cum sunt pedepsiți soldații ruși indisciplinați. Aceștia sunt aruncați în „Zindan”, o temniță de tip medieval săpată în pământ

Data actualizării: Data publicării:
zindans
Soldații ruși indisciplinați sunt aruncați în temnițe săpate în pământ. Foto: Twitter

Comandanții armatei ruse folosesc „celule improvizate” și tehnici medievale pentru a pedepsi soldații ruși „indisciplinați”, potrivit Newsweek și Kyiv Independent.

După ce la finalul lunii aprilie ministrul britanic informa despre folosirea așa-numitelor celule „Zindan”, acum au apărut și imagini cu temnițele improvizate. Este vorba de găuri săpate în pământ acoperite cu un grilaj metalic în care sunt băgați rușii indisciplinați.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rușii mobilizați în zona ocupată a regiunii Zaporojie din Ucraina spun că sunt în mod regulat bătuți și aruncați în astfel de temnițe în aer liber ca pedeapsă de către un „comandant sadic”. Un soldat rus ar fi fost închis într-un „Zindan” timp de cinci luni.

„Multe rapoarte recente ale personalului rus oferă relatări similare despre plasarea în Zindan pentru infracțiuni, inclusiv beție și încercarea de a-și rezilia contractele”, informează ministerul britanic al Apărării.

Astfel de temnițe în aer liber au fost folosite anterior în anumite părți ale fostului imperiu rus, cu fotografii care arată „Zindanii” folosiți în anumite părți ale Asiei Centrale la începutul secolului al XX-lea, unele relatări sugerând utilizarea lor și în secolele precedente.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri