CV-urile „Miss America”. Greșeala pe care o fac oamenii care își caută un nou loc de muncă

Data publicării:
foaie pe care scrie curriculum vitae cu un pix pe ea
O fostă recrutoare pentru Amazon a vorbit despre o greșeală majoră pe care o fac candidații la un loc de muncă atunci când își redactează CV-ul. Foto: Profimedia

O fostă recrutoare pentru Amazon a vorbit despre o greșeală majoră pe care o fac candidații la un loc de muncă atunci când își redactează CV-ul.

Lindsay Mustain - fostă specialistă în recrutare la Comcast și Amazon și acum CEO la compania Talent Paradigm – spune că oamenii scriu în CV-uri propoziții pe care ea le compară cu „răspunsurile concurentelor la Miss America”, pentru că sunt prea vagi și nu evidențiază realizări specifice, potrivit Business Insider.

Este o afirmație simplă care descrie fișa postului, fără a evidenția realizările, a spus ea, folosind ca exemplu: „Am avut întâlniri cu clienții”.

Mustain spune că aceste tipuri de răspunsuri fac ca un CV să arate „ca o fișă de post”, adăugând că nu doar tinerii, ci și directorii fac această greșeală.

În schimb, ea le sugerează candidaților la un loc de muncă să-și cuantifice realizările și să vină cu date concrete pentru a demonstra modul în care au ajutat o companie să avanseze.

„Cu cât poți adăuga mai multe cifre și analize la CV-ul tău, cu atât va fi mai impresionant”, a spus ea.

Recrutorii au deseori de-a face cu zeci de mii de candidați, așa că un CV bazat pe rezultate este mai eficient, deoarece recrutorii își dau rapid seama cât de valoros este un angajat, a spus ea.

Eugene Hayden, care a lucrat la companii precum Google, KPMG și Boston Consulting Group, a analizat peste 800 de CV-uri pentru a ajuta oamenii care au fost afectați negativ de pandemia COVID-19.

Cea mai frecventă greșeală pe care a găsit-o în CV-urile pe care le-a revizuit a fost lipsa realizărilor cuantificabile. 86% dintre CV-uri aveau această problemă, a spus el.

„Managerii și recrutorii caută oameni care se potrivesc perfect rolului și care sunt capabili să atingă obiectivele și să-și evalueze impactul personal. Cel mai bun CV este cel care arată cât de bine ești calificat pentru jobul la care aplici”, a spus Hayden.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri