Daniela Klette, membră a organizației teroriste RAF, a fost prinsă după 30 de ani. Grupul „a terorizat” Germania, cu jafuri și crime

Data actualizării: Data publicării:
Daniela Klette
Femeia, în vârstă de 65 de ani, a fost prinsă luni seara, în cartierul Kreuzberg din Berlin. FOTO: X/ Interpol

Daniela Klette, o femeie care făcea parte din Facțiunea Armata Roșie (RAF), o organizație teroristă germană, a fost arestată luni la Berlin, după mai bine de 30 de ani în care a reușit să fugă, transmite BBC.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, a fost prinsă luni seara, în cartierul Kreuzberg din Berlin. Klette este renumită pentru că ar fi făcut parte din Facțiunea Armata Roșie, care a terorizat Germania timp de decenii. Ea este acuzată de tentativă de omor și o serie de jafuri grave.

Klette a fost transportată cu elicopterul la Bremen, în regiunea în care a comis presupusele jafuri, iar acum se află în arest preventiv la Verden.

Poliția i-a confirmat identitatea folosind amprentele digitale. Ea ar fi fost găsită după ce autoritățile au primit un pont în noiembrie 2023. Oficialii spun că nu știu încă cum a reușit să se ascundă timp de 30 de ani, dacă a fost în Germania și cine a ajutat-o, dar că este o piatră de hotar în lupta împotriva „terorismului” și spun că acest lucru arată că „teroriștii” nu se pot simți niciodată în siguranță.

Klette a făcut parte din așa-numita a treia generație a RAF

Klette a făcut parte din așa-numita a treia generație a RAF (Facțiunea Armata Roșie), care a fost activă în anii 1980 și 1990.

Se presupune că l-a ucis pe șeful Deutsche Bank și a împușcat mortal un politician de centru-stânga, însărcinat cu privatizarea afacerilor în fosta Germanie de Est comunistă, în casa sa.

În 1991, grupul a lansat un atac armat asupra ambasadei SUA din orașul vestic Bonn. Nimeni nu a fost rănit, dar urme ale ADN-ului lui Klette au fost găsite ulterior la fața locului.

Doi ani mai târziu, grupul a bombardat și a distrus parțial o nouă închisoare care tocmai fusese construită.

Facțiunea Armatei Roșii s-a dezvoltat din mișcarea studențească radicală din anii 1960. Scopul său era de a submina capitalismul vest-german, iar grupul avea legături cu gherilele din Orientul Mijlociu.

RAF s-a desființat oficial în 1998.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri