Video David Cameron a ajuns în Ucraina, la trei zile după ce a fost numit ministru de externe, și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Data publicării:
Zelenski dă mâna cu David Cameron
Foto: Captură Twitter/@ZelenskyyUa

Noul ministru de externe al Marii Britanii, fostul premier David Cameron, face prima vizită oficială în Ucraina după numirea sa de acum câteva zile, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cameron a reiterat angajamentul Regatului Unit pentru sprijinirea Ucrainei în războiul pe care Rusia îl duce împotriva acesteia.

Șeful diplomației britanice a promis să continue „sprijinul moral, diplomatic, economic și, dincolo de toate, militar” pentru Ucraina.

Președintele ucrainean l-a felicitat pe Cameron pentru numirea sa în funcția de ministru de externe și i-a mulțumit că a făcut prima sa vizită la Kiev ca șef al diplomației britanice.

„Este foarte important, mai ales acum, când lumea este atentă nu doar la situația de pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus președintele Zelenski, făcând o aluzie la conflictul dintre Israel și Hamas.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul neclintti pentru Ucraina al Regatului Unit. Suntem recunoscători pentru primirea călduroasă a cetățenilor ucraineni în Regat. Și suntem bucuroși că ați venit în Ucraina”, a continuat președintele ucrainean.

„Am avut unele dezacorduri cu Boris Johnson, ne cunoaștem de 40 de ani, dar sprijinul său pentru voi este cel mai bun lucru pe care el și guvernul său l-au făcut”, a spus David Cameron.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri