De ce a purtat Melania Trump văl la Vatican, dar nu și în Arabia Saudită

Data actualizării: Data publicării:
melania colaj

Melania Trump și-a gândit cu mare atenție fiecare ținută pe care a purtat-o în vizitele alături de Donald Trump în Arabia Saudită, Israel și Vatican, după cum afirmă directorul ei de comunicare, într-o declarație acordată CNN.

După cum cere protocolul, Melania a mers la întâlnirea oficială cu Papa Francisc într-o ținută "all-black" semnată Dolce&Gabbana și purtând pe cap un văl din dantelă. Și fiica președintelui, Ivanka, a avut un outfit similar, cu o rochie de lungime medie, neagră și văl.

"Protocolul de la Vatican cere ca femeile care îl întâlnesc pe Papa să poarte haine cu mâneci lungi, de culoare neagră și un văl care să le acopere capul", a declarat Stephanie Grisham, directorul de comunicare al Primei Doamne.

Zilele trecute, în timpul vizitei în Arabia Saudită, Melania Trump nu a purtat văl, însă a optat pentru o salopetă asemănătoare cu "abaya" tradițională purtată de femeile saudite.

Întrebată de ce Melania a purtat văl la Vatican, dar nu și în Arabia Saudită, Stephanie Grisham a răspuns că nu a existat niciun fel de pretenție sau cerere expresă ca Prima Doamnă să își acopere capul într-una dintre țările arabe în care femeile au extrem de puține drepturi.

În urmă cu doi ani, Donald Trump critica dur pe Twitter decizia lui Michelle Obama de a nu-și acoperi capul, în timpul unei vizite oficiale în Arabia Saudită: "Mulți spun că este minunat că doamna Obama a refuzat să poarte văl în Arabia Saudită, dar ei s-au simțit insultați. Avem destui dușmani", scria actualul președinte al SUA în 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri