De ce încearcă tinerii chinezi să se infecteze cu Covid, după ce Beijingul a renunțat la restricții

Data publicării:
doua tinere cu masca se plimba prin beijing
De ce încearcă tinerii chinezi să se infecteze cu Covid, după ce Beijingul a renunțat la restricții. Foto: Profimedia

După ce Beijingul a renunțat la politica „zero Covid”, ridicând restricțiile, mulți tineri chinezi încearcă se se infecteze cu virusul. Aceasta, în condițiile în care numărul de cazuri a explodat, realatează BBC.

Ultimul pas pentru renunțarea la politica zero-Covid va fi făcut duminică, atunci când țara își va redeschide granițele pentru călătoriile internaționale.

Odată cu dispariția testelor în masă, a carantinelor stricte și a lockdownurilor bruște și ample, chinezii tineri spun că se expun voluntar la infecție.

Un tânăr de 27 de ani din Shanghai, care nu a făcut niciunul dintre vaccinurile chinezești, spune că s-a expus în mod voluntar la virus.

„Pentru că nu vreau să-mi schimb planul de vacanță”, explică el, „și pot să mă asigur că mi-am revenit și că nu mă voi infecta din nou în timpul vacanței, dacă controlez în mod intenționat timpul în care mă infectez”.

El recunoaște că nu se aștepta la durerile musculare care au venit odată cu infecția, dar spune că simptomele au fost în mare parte conform așteptărilor.

O femeie în vârstă de 26 de ani din Shanghai a spus pentru BBC că și-a vizitat prietena care a fost testată pozitiv ca să ia și ea Covid.

Dar recunoaște că recuperarea ei a fost grea: „M-am gândit că va fi ca o răceală, dar a fost mult mai dureros”.

O tânără de 29 de ani care lucrează pentru o companie de stat cu sediul în Jiaxing, în nordul provinciei Zhejiang, spune că a fost încântată când a auzit că granițele țării se redeschid. Abia așteaptă să călătorească din nou în alte părți ale Chinei pentru a merge la concerte.

„Viața a fost ridicolă când a trebuit să-i cer permisiunea managerului meu de a călători. Vreau doar ca viața să revină la normal”, spune ea.

Dar îmi fac griji pentru cei bătrâni”, adaugă femeia.

Când bunicul ei s-a îmbolnăvit de Covid, a refuzat să meargă la spital, chiar și atunci când starea lui s-a înrăutățit, spune ea. Iar relatările despre spitale și crematorii copleșite nu au făcut decât să sporească îngrijorarea - ea spune că a auzit povești despre cadavre îngrămădite în saloanele de pompe funebre.

Ea însăși nu a fost încă testată pozitiv pentru virus, dar admite că a purtat o mască 24/7 acasă, chiar și atunci când dormea, după ce soțul ei s-a infectat.

„Nu am vrut să fim bolnavi în același timp. Dar nu mi-e frică de virus, deoarece simptomele severe sunt rare”, spune ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri