Delirul: Medvedev se pozează în „uniformă Mao”, alături de celebra hartă în care Rusia are graniță cu România la gurile Dunării

Data actualizării: Data publicării:
med bun
Dmitri Medvedev în timpul unui show TV în carea apare o hartă a Ucrainei dezmembrate și împărțite între Rusia, Polonia, Ungarai și România. Sursa: X/Twitter/Smotri Media

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, s-a afișat într-o așa-numită „uniformă Mao” (cu tunică închisă la gât, după moda impusă de fostul lider comunist chinez) în cadrul unui forum televizat pentru tineret, organizat la Soci, în care a fost afișată celebra hartă cu Ucraina dezmembrată și împărțită între Rusia, Polonia, Ungaria și România. În aceeași hartă, Rusia are, de asemenea, graniță cu România la gurile Dunării.

„Ucraina este, fără îndoială, Rusia”, a declarat Medvedev în cadrul apariției sale din cadrul showului TV din Rusia. „Ținuturile de pe ambele maluri ale Niprului sunt parte integrantă a granițelor strategice ale Rusiei”, a mai spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Harta care apare pe scenă, în spatele lui Dmitri Medvedev este aceeași care a fost publicată în vara lui 2022 pe contul de Telegram al lui Medvedev, care a spus că harta a fost creată „de analiștii occidentali”. Conform respectivei hărți, teritoriul Ucrainei s-ar limita doar la regiunea Kiev, restul fiind sub administrarea Rusiei (inclusiv zona Odesa și gurile Dunării, Poloniei, Ungariei și României.

Pe lângă nordul Bucovinei, României i-ar „reveni” și regiunea Vinița, din partea central-vestică a Ucrainei. Ministerul român de Externe a reacționat și a considerat că „astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă şi dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federaţia Rusă şi care a fost amplificat după declanşarea războiului ilegal şi ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei”.

Anul 2024 se anunță a fi unul extrem de bogat în materie de dezinformări pe care propaganda Kremlinului va încerca să le rostogolească în spațiul public prin intermediul a tot felul de „narațiuni”, conform unei analize publicate de euvsdisinfo.eu, un site special creat de Comisia Europeană pentru depistarea și semnalarea ştirilor false și a principalelor teme ale propagandei ruse. Una din dezinformările „favorite” ale Moscovei, care a circulat și în 2023, se referă la „teritoriile ucrainene” care ar urma să „revină” inclusiv României, în contextul unei posibile înfrângeri a armatei ucrainene în fața Federației Ruse.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri