Doi copii au murit înecați în Mediterana, în timp ce încercau să ajungă în Europa. Alți 36 de oameni au fost salvați din naufragiu

Data publicării:
Vas al pazei de coastă pe mare
O navă de patrulă a gărzii de coastă italiene. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Gărzile de coastă italiene au salvat 36 de migranţi şi au recuperat corpurile neînsufleţite a doi copii după naufragiul unei ambarcaţiuni în centrul Mediteranei, vineri. Pescari tunisieni au informat autorităţile italiene că ambarcaţiunea cu migranţi are probleme în zona de căutare şi salvare malteză, a transmis garda de coastă.

După ce s-a coordonat cu Malta, Italia a trimis o navă de patrulare în zonă, aceasta fiind apropiată de zona de căutare şi salvare malteză. Nava italiană i-a preluat la bord pe cei 36 de migranţi, precum şi trupurile celor doi copii, relatează Agerpres. Migranţii au fost duşi pe insula italiană Lampedusa.

Garda de coastă a afirmat că pescarii au vorbit de o explozie care se produsese anterior pe barca migranţilor. Autorităţile continuau să caute pe mare o femeie dată dispărută.

Mai devreme, vineri, nava umanitară de salvare Geo Barents, operată de Medici fără frontiere, a primit permisiunea autorităţilor italiene să debarce aproape 300 de migranţi în oraşul sudic Taranto. Aceştia au fost salvaţi în cursul mai multor misiuni pe Mediterana şi au trecut nouă zile de la prima salvare până când echipajul a primit undă verde din partea autorităţilor să-i debarce într-un port, a precizat grupul.

Gărzile de coastă şi mai multe organizaţii private cutreieră Mediterana pentru a salva migranţi naufragiaţi. Migranţii pornesc de multe ori în ambarcaţiuni nesigure în periculoasa călătorie de pe ţărmul Libiei, ţară măcinată de un vechi conflict, către ţărmurile Uniunii Europene. Mare parte dintre ei ajung în Italia, unde au sosit de la începutul acestui an şi până joi 76.700 de migranţi, conform datelor Ministerului italian de interne. În aceeaşi perioadă a anului precedent această cifră a fost de aproape 50.900.

Partidele de dreapta italiene, care deţin majoritatea absolută în parlament de la alegerile din septembrie, s-au angajat să limiteze primirea de migranţi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri