Donald Trump, ameninţări de final de an. Acuză Iranul că a orchestrat atacul asupra ambasadei din Irak: Vor suporta consecinţele

Data publicării:
President Trump Signs Executive Order On Transparency In Federal Guidance And Enforcement
FOTO: Win McNamee/Getty Images

Președintele american Donald Trump a acuzat Iranul de „orchestrarea” atacului protestatarilor asupra Ambasadei SUA din Irak și a amenințat regimul de la Teheran că va fi tras la răspunde pentru acest incident.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Iranul a ucis un partener civil american, a rănit alții. Am reacționat ferm și mereu o vom face. Acum Iranul orchestrează un atac asupra Ambasadei SUA în Irak. Vor fi trași la răspundere. În plus, ne așteptăm ca Irakul să-și folosească forțele pentru a proteja ambasada”, afirmă liderul de la Casa Albă într-un mesaj postat marți pe Twitter.

Sute de protestatari au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o gruparea paramilitară, Kataeb Hezbollah, susținută de Iran.

Ambasadorul și alți membri ai corpului diplomatic american la Bagdad au fost evacuați din ambasada SUA din motive de securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri