Donald Trump o atacă pe Nikki Haley spunându-i numele de botez. Un nou derapaj rasist al candidatului la Casa Albă

Data publicării:
nikki haey și donald trump
Haley este fiica unor imigranți indieni și a fost botezată Nimarata Nikki Randhawa. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Fostul președinte Donald Trump a atacat-o marți pe Nikki Haley, referindu-se la ea cu prenumele ei de botez, Nimarata. Acesta este cel mai recent exemplu în care Trump a făcut o aluzie rasistă pentru a-și ataca rivalul din primarele republicane și a-și activa susținătorii extremiști, notează CNN.

Haley este fiica unor imigranți indieni și a fost botezată Nimarata Nikki Randhawa. Ea a luat numele de familie al soțului ei Michael Haley, după ce s-au căsătorit.

Trump i-a scris numele greșit, „Nimrada”, într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social, unde își atacă oponenta republicană.

„Oricine care ascultă discursul trăsnit al lui Nikki „Nimrada” Haley de aseară, ar putea crede că ea a câștigat primarele din Iowa. Nu a făcut-o și nici măcar nu l-a putut învinge pe distrusul Ron DeSanctimonious, care nu are bani și nici speranță”, a postat Trump pe Truth Social.

De asemenea, Trump a pedalat recent pe o postare care susținea în mod fals că Haley nu e eligibilă pentru a candida la președinție, deoarece părinții ei nu erau cetățeni americani la momentul nașterii ei. Haley s-a născut în Bamberg, Carolina de Sud, și este cetățean american.

Atacurile de acum sunt parcă un ecou al defăimărilor aduse de Trump la adresa fostului președinte Barack Obama. Trump a fost un promotor principal al minciunii rasiste conform căreia Obama nu s-a născut în SUA și nu este eligibil pentru a fi președinte. De asemenea, Trump subliniază în mod regulat al doilea nume al lui Obama, Hussein, la mitingurile de campanie.

Vivek Ramaswamy, care a renunțat luni la cursa prezidențială a republicanilor și l-a susținut pe Trump, a încercat, de asemenea, să o atace pe Haley tot cu pretextul numelui ei.

Haley a răspuns atacurilor de la Ramaswamy într-un interviu la Fox News, spunând: „În primul rând, m-am născut cu Nikki pe certificatul meu de naștere, am fost crescută ca Nikki, m-am căsătorit cu Haley și ăsta e numele meu, așa că el poate spune sau scrie greșit sau să facă tot ce vrea.”

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri