Donald Trump profită de schemele de ajutor anti-COVID din Scoția pentru a nu mai plăti taxe la stațiunile sale de golf

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump joaca golf intr-una din statiunile sale
Foto: Profimedia Images

Stațiunile de golf din Scoția ale lui Donald Trump vor fi scutite de taxe în valoare de aproximativ un milion de lire sterline, ca parte a unui program de ajutorare pentru companiile din turism din această țară, după pandemia de coronavirus, relatează The Guardian.

Stațiunile de golf ale organizației Trump din Aberdeenshire și Turnberry vor beneficia de fonduri de urgență din partea guvernului scoțian. Companiile lui Trump vor beneficia de scutiri de taxe în acest sens.

Înainte de criza COVID-19, Trump Turnberry avea de plătit 850.766 de lire sterline în taxe, iar Trump Aberdeenshire alte 121.170 de lire sterline. Consiliul local în a cărui jurisdicție se află aceste stațiuni a anunțat că ele nu vor mai plăti niciun penny anul acesta pentru că se califică pentru un rabat de 100%.

Management-ul ambelor stațiuni încearcă să evite constant plătirea taxelor către guvernul de la Edinburgh și raportează pierderi pe care le justifică prin datorii în valoare de 155 de milioane de lire sterline pe care le au la însuși Donald Trump.

Informația vine în contextul în care Congresul american pune problema legalității obținerii de către Trump de beneficii fiscale din partea unui guvern străin.

Unul dintre consilierii din Aberdeenshire a criticat folosirea de către Trump a schemelor de ajutor spunând că „cheltuirea banilor plătitorilor de taxe pentru a ajuta o afacere condusă de un om care se autoproclamă drept miliardar e o problemă. Spre deosebire de alți oameni, domnul Trump nu va suferi de probleme financiare. Nu are nevoie de ajutor. După ani de zile în care a raportat pierderi, Trump primește bani de la contribuabili, o ultimă ironie în această poveste foarte tristă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri