Donald Trump rupe tăcerea după moartea lui Navalnîi. Mesaj criptic pe propria rețea socială

Data publicării:
donald trump
În timpul mandatului său la Casa Albă, Trump și-a exprimat admirația pentru Putin. Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump, care a atras critici în calitate de președinte al SUA pentru laudele aduse liderului rus Vladimir Putin, a făcut primul său comentariu public despre moartea liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, luni, într-o postare criptică pe rețeaua socială Truth Social, conform Reuters.

„Moartea subită a lui Aleksei Navalnîi m-a făcut din ce în ce mai conștient de ceea ce se întâmplă în țara noastră”, a scris Trump într-o postare pe rețeaua socială Truth Social, înființată chiar de fostul președinte SUA, care pare să facă o legătură directă între moartea liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, și problemele politice personale.

„Este o progresie lentă și constantă, cu politicieni, procurori și judecători, stânga radicală, STRÂMBĂ, conducându-ne pe calea distrugerii. Frontiere deschise, alegeri trucate și deciziile extrem de inechitabile ale tribunalului DISTRUG AMERICA. SUNTEM O NAȚIUNE ÎN DECLIN, O NAȚIUNE ÎN DECLIN! MAGA2024"

Președintele Joe Biden l-a acuzat vineri direct pe Putin pentru moartea lui Navalnîi în colonia penală de la nord de Cercul Polar, la fel și principala rivală republicană a lui Trump, Nikki Haley.

„Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a spus Biden.

Foștii președinți și membri de rang înalt ai Congresului din ambele partide l-au denunțat, de asemenea, pe Putin din cauza morții lui Navalnîi, cel mai proeminent lider al opoziției din Rusia de când a fost raportată moartea sa, vineri.

Dar Trump, favoritul nominalizării republicane pentru a-l contesta pe Biden la alegerile din noiembrie, a păstrat tăcerea până luni.

În timpul mandatului său la Casa Albă din 2017-2021, Trump și-a exprimat admirația pentru Putin.

Săptămâna trecută, el a sugerat că Statele Unite ar putea să nu protejeze aliații NATO care nu cheltuiesc suficient pentru apărare de o potențială invazie rusă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri