Donald Trump s-a fotografiat la golf cu „Joey Slăbănogul”, un mafiot notoriu din Philadelphia

Data publicării:
Donald Trump și doi bărbați fac semnul bravo
Donald Trump, surprins într-o fotografie cu un notoriu mafiot din Philadelphia, „Joey Slăbănogul” Merlino. Foto: Profimedia Images

Purtătorii de cuvânt ai lui Donald Trump refuză să spună dacă fostul președinte se cunoștea cu un mafiot notoriu din Philadelphia după ce cei doi au apărut într-o fotografie împreună la unul dintre cluburile de golf ale lui Trump, în această lună, relatează The Guardian.

„Președintele Trump face poze cu mulți oameni”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Trump pentru publicația The Philadelphia Inquirer, care a obținut fotografia în care apar fostul președinte SUA și „Joey Slăbănogul” Merlino.

„Asta nu înseamnă că el cunoaște fiecare persoană cu care intră în contact”, a adăugat el. Conform publicației locale care a dezvăluit fotografia, ea a fost furnizată de o sursă care a cerut să rămână anonimă. În poză apar Trump apare lângă Merlino și un alt bărbat neidentificat.

„Joey Slăbănogul” Merlino a fost liderul unei grupări violente și a devenit șeful unei operațiuni de crimă organizată în Philadelphia și în Atlantic City, locuri în care Trump a avut, la un moment dat, cazinouri.

Merlino a fost condamnat pentru afaceri ilegale în 2001 și a stat un deceniu în închisoare. După ce a fost eliberat, el a ajuns din nou în închisoare în 2018 și a fost eliberat a doua oară în 2020.

Merlino și Trump, scrie The Inquirer, „împărtășesc o afinitate pentru golf și o aversiune față de martorii din procese care trec de partea acuzației și îi ajută pe investigatori”. Trump a vorbit despre aceștia în 2018, când fostul său avocat, Michael Cohen, care a ajuns la închisoare pentru corupție și minciună în fața Congresului, a început să coopereze cu investigatorii care anchetau legăturile lui Trump cu Rusia.

„Se numește turnătorie și ar trebui să fie ilegală. Nu e ceva drept, dar de-asta a și făcut-o”, spunea Trump în 2018. În același an, după ce a fost condamnat, Merlino și-a arătat sprijinul față de afirmațiile lui Trump -„Președintele Trump are dreptate. Ar trebui să-i interzică pe turnători”.

Trump a fost comparat frecvent cu un don mafiot, ca urmare a obișnuinței sale de a-i amenința pe cei care refuză să facă ce spune, nevoia de loialitate totală din partea celor apropiați și pentru legăturile sale cu crima orgnizată din New York, de cea mai mare notorietate fiind legătură cu Anthony Salerno, un cunoscut mafiot new-yorkez.

În 2013, Trump a fost întrebat într-un interviu dacă a făcut vreodată afaceri în mod intenționat cu crima organizată.

„Când crești în New York și faci afaceri în New York, pot să spun că se poate întâmpla să dai de unul dintre oamenii ăștia din când în când. În general, încerc să stau departe de ei. I-am întâlnit cu câteva ocazii, sunt oameni foarte de treabă”, spunea Trump, atunci.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri