Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare. Primele concluzii după ce au fost găsite înregistrările de zbor

Data actualizării: Data publicării:
elicopter SH-60K
Două elicoptere SH-60 ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare/ FOTO: Profimedia Images

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare în timpul unui exerciţiu pe timpul nopții, iar din primele informații s-au ciocnit, a anunţat duminică Ministerul japonez al Apărării. A fost găsit cadavrul unuia dintre cei opt membri ai echipajului, în timp ce celelalte șapte persoane sunt date dispărute, scrie Reuters.

Cele două elicoptere SH-60 efectuau sâmbătă seara un exerciţiu de luptă antisubmarin în apropierea insulei Torishima din arhipelagul Izu, în Marea Filipinelor.
Ministrul Apărării Minoru Kihara a declarat într-o conferinţă de presă că a fost lansată o anchetă pentru a determina circumstanţele incidentului.

Înregistrările de zbor ale celor două aeronave au fost găsite la o distanţă mică una de cealaltă, ceea ce sugerează că cele două elicoptere s-au ciocnit, a adăugat el.

Forţa maritimă japoneză de autoapărare şi paza de coastă îi caută pe cei şapte membri ai echipajului încă dispăruţi.

Comunicarea cu unul dintre elicoptere s-a pierdut la ora 22.38 în largul insulei Torishima, iar un minut mai târziu a fost primit un semnal de urgență de la această aeronavă, a informat NHK.

După 25 de minute militarii și-au dat seama că comunicarea cu cealaltă aeronavă s-a pierdut în aceeași zonă.

Marina a spus că este puțin probabilă implicarea unei alte țări în incident, deoarece în zona unde au fost găsite aeronavele nu sunt alte aeronave sau nave, scrie The Guardian.

Japonia și-a crescut cheltuielile pentru apărare și cooperarea cu SUA și alte țări din Asia, ca răspuns la creșterea intervențiilor Chinei  în regiune și ale acțiunilor dificil de anticipat ale Coreei de Nord.

În aprilie 2023, un elicopter al armatei japoneze cu 10 persoane la bord s-a prăbușit în largul insulei Miyako din sudul Okinawa. Nimeni nu a supraviețuit accidentului.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri