Galerie Foto Două lumi în contrast. Moscova - ornată cu simbolurile războiului. Bradul din Kiev - decorat cu figurine în formă de porumbei albi

Data actualizării: Data publicării:
colaj0decoratiuni
Moscova - ornată cu simbolurile războiului. Bradul din Kiev - plin de figurine în formă de porumbei albi. Colaj digi24.ro

Autoritățile din Moscova au ornat centrul capitalei ruse cu simboluri ale războiului din Ucraina, scrie publicația independentă rusă Meduza. Alta a fost atitudinea oficialilor din capitala ucraineană, unde pomul de Crăciun din Kiev a fost decorat cu figurine care reprezintă porumbei albi.

În urmă cu o lună, primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a declarat că locuitorii ar trebui să aleagă singuri, prin vot, cum să se organizeze târgurile tradiționale în capitală, la aceste sărbători de iarnă.

Ca să nu anuleze toate festivitățile anuale din cauza războiului, primarul Moscovei și-a propus să transforme ideea de sărbătoare și să o dedice „soldaților și oamenilor noștri care lucrează neobosit în industria militaro-industrială, care construiesc structuri defensive și care repară casele distruse”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Literele care au devenit simboluri ale ceea ce Moscova numește „operațiune specială” au apărut în fața intrării în parcul Gorki sau în fața „Expoziției Realizărilor Economiei Naționale” (VDNH).

Bradul din Kiev, decorat cu porumbei ai păcii

La Kiev, în centrul orașului a fost adus un brad înalt de 12 metri, care este ornat cu decorațiuni în forma unor porumbei albi, simbol al păcii, scrie Meduza. Este luminat, iar ghirlanda de beculețe strălucește datorită unui generator.

Pomul de Crăciun din Kiev a fost decorat cu figurine care reprezintă porumbei albi. FOTO: Profimedia Images
Pomul de Crăciun din Kiev a fost decorat cu figurine care reprezintă porumbei albi. FOTO: Profimedia Images

Luminile nu sunt aprinse tot timpul, ci doar la anumite ore.

Autoritățile din Kiev au decis ca în acest an să nu organizeze tradiționalul târg de Crăciun sau alte evenimente festive care aveau loc în anii anteriori. În schimb, lângă bradul de Crăciun, sunt locuri unde oamenii din Kiev își pot încărca telefoanele sau alte gadgeturi. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri