După 10 ani de încercări, o femeie palestiniană a avut gemeni. O lovitură israeliană i-a ucis pe amândoi sâmbătă seară

Data publicării:
Rania Abu Anza plange in bratele unei femei dupa ce bebelusii i-au murit intr-un atac israelian
După zece ani și trei încercări de fertilizare în vitro, Rania Abu Anza, a născut gemeni, un băiat și o fată. Bebelușii în vârstă de cinci luni au fost uciși în atacul israelian de sâmbătă seară asupra orașului Rafah. FOTO: Profimedia Images

După zece ani și trei încercări de fertilizare în vitro, Rania Abu Anza, a născut gemeni, un băiat și o fată. Bebelușii în vârstă de cinci luni au fost uciși în atacul israelian de sâmbătă seară asupra orașului Rafah. 

În atacul israelian care a vizat Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, au murit bebelușii, soțul femeii și alte 11 rude. Alte nou persoane sunt căutate încă sub dărâmături, scrie Huffpost, care citează AP.

Rania se trezise în jurul orei 22 pentru a-l alăpta pe băiețelul Naeim și a adormit cu el în brațe, în timp ce pe celălalt braț dormea fetița, Wissam. Soțul Raniei  dormea ​​lângă ei. Explozia a avut loc o oră și jumătate mai târziu. Casa s-a prăbușit.

„Am țipat după copiii mei și soțul meu. Erau toți morți”, a povestit printre lacrimi femeia.

Din cele 14 persoane ucise în casa familiei Abu Anza, șase erau copii și patru femei, a declarat doctorul Marwan al-Hams, directorul spitalului unde au fost duse cadavrele. Pe lângă soțul și copiii ei, Rania și-a pierdut și o soră, un nepot, o verișoară însărcinată și alte rude.

Farouq Abu Anza, o rudă care a suprevieșuit atacului, a povestit că în casă stăteau aproximativ 35 de persoane, unele dintre ele fiind venite din alte zone. El a spus că toți erau civili, în mare parte copii, și că nu existau militanți printre ei.

Rania și soțul ei, Wissam, ambii în vârstă de 29 de ani, au încercat timp de zece ani să aibă copii. Două etape de fertilizare în vitro au eșuat, dar după o a treia, Rania a aflat că era însărcinată. Gemenii s-au născut în 13 octombrie.

Până sâmbătă, familia Raniei avusese noroc. Orașul Rafah fusese ferit de distrugeri, așa cum s-a întâmplat în nordul Fâșiei Gaza sau în orașul din sud,  Khan Younis, acolo unde au ajuns tancuri și trupe terestre israeliene în căutarea teroriștilor Hamas. Rafah se află de asemenea, într-o zonă din Gaza unde ajung încă ajutoare umanitare. Israelul a transmis însă că următoarea țintă va fi Rafah și că cei aproximativ 1,5 milioane de oameni care și-au căutat refugiu acolo vor fi relocați.

„Am pierdut cei mai dragi oameni. Nu vreau să mai locuiesc aici. Vreau să plec din țara asta. M-am săturat de acest război”, a spus Rania.

Atacurile aeriene israeliene au lovit în mod constant locuințele aglomerate din Gaza, chiar și în Rafah, zonă pe care Israelul o declarase ca fiind sigură în octombrie. Acum însă, acest oraș a ajuns țintă a atacurilor care au loc de cele mai multe ori noaptea, fără avertisment. Israelul susține că încearcă să evite rănirea civililor și dă vina pe gruparea Hamas care are luptători, tuneluri și lansatoare de rachete în zone aglomerate. Armata face rar însă comentarii cu privire la atacurile în care mor copii și femei. Nici despre atacul de sâmbătă nu a făcut comentarii.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri