Elon Musk vrea să impună abonamente plătite utilizatorilor Twitter cu conturi verificate

Data publicării:
telefon care afisează pagina de Twitter a lui Elon musk
Foto: Profimedia Images

Elon Musk ia în calcul să impună un abonament lunar de 20 dolari sau anual de 240 de dolari utilizatorilor de pe Twitter care au conturi verificate și care sunt afișate cu bifă albastră în dreptul numelui, relatează The Guardian.

Noul proprietar al Twitter intenționează să facă schimbări la sistemul de abonamente Twitter Blue – să crească prețul unui abonament de la 5 la 20 de dolari și să includă în acesta și posibilitatea de a avea un cont verificat, adică cel cu bifă albastră. În cazul în care un astfel de cont nu ar plăti un abonament în termen de 90 de zile, acesta ar rămâne fără elementul de verificare din dreptul numelui care atestă autenticitatea paginii.

Musk nu a comentat direct cu privire la această posibilitate, însă a anunțat pe rețeaua socială că „întreg procesul de verificare este re-actualizat în acest moment”.

Miliardarul a mai publicat și un sondaj în care i-a întrebat pe utilizatori cât ar fi dispuși să plătească pentru bifa albastră pe lună – 5 dolari, 10 dolari, 15 dolari sau nimic. O majoritate covârșitoare au spus că nu ar fi dispuși să plătească.

În 2021, pe Twitter erau peste 400.000 de pagini verificate, însă programul s-a confruntat cu mari probleme. El a fost introdus în 2009 ca răspuns la un număr mare de îngrijorări legate de conturi false de celebrități. Bifa albastră a devenit, rapid, un simbol de status și mai puțin o simplă dovadă a identității.

Chiar și dacă fiecare utilizator ar plăti un abonament lunar pentru contul verificat, venitul anual ar fi mai puțin de o zecime din dobânda pe care Musk trebuie să o plătească la împrumuturile luate pentru a plăti achiziția rețelei sociale.

Conform informațiilor publicate de The Washington Post, luni, Musk intenționează să dea afară 25% dintre cei 7.500 de angajați ai Twitter într-o primă rundă de tăieri. Într-o discuție cu un utilizator pe Twitter, duminică, Musk a spus că cel mai „aiurea” lucru la Twitter este că „pentru fiecare programator, avem 10 manageri”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri