Presa belgiană: Emmanuel Macron este dat învingător în alegerile prezidențiale din Franța de către unele exit-polluri

Data actualizării: Data publicării:
macron
Foto: Profimedia Images

Ziarul La Libre și postul public de televiziune RTBF din Belgia relatează că unele exit-polluri îl dau duminică pe Emmanuel Macron învingător la alegerile prezidențiale din Franța, cu un procent între 55 și 58% dintre voturi, transmite Reuters.

Autoritatea oficială de supraveghere a votului din Franța a spus săptămâna trecută că principalele opt companii de sondare din țară s-au angajat să nu publice exit-polluri și a precizat că orice ar susține că reflectă rezultatele înainte ca ultimele urne de vot să se închidă la ora 20:00 în Franța ar putea fi considerate în cel mai bun caz zvonuri.

La Libre și RTBF au subliniat că rezultatele se bazau pe sondaje efectuate până la ora 17:00, moment la care încă mai erau trei ore de vot în cele mai mari orașe din Franța.

Urnele s-au închis în zona rurală a Franței. A mai rămas mai puțin de o oră până la închiderea urnelor și în marile orașe, inclusiv în capitala Paris. Prima proiecție a câștigătorului este așteptată să apară la ora locală 20:00, ora 21:00 ora României.

La Libre a publicat următoarele exit-polluri:

Harris Interactive: 55% pentru Emmanuel Macron – 45% pentru Marine Le Pen

Ifop: 55% pentru Emmanuel Macron – 45% pentru Marine Le Pen

OpinionWay: 58% pentru Emmanuel Macron – 42% pentru Marine Le Pen

BVA: 57% pentru Emmanuel Macron – 43% pentru Marine Le Pen

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri