Erdogan și-a făcut muzeu înainte de alegeri. Holograme și discursuri politice, printre atracții

Data actualizării: Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Profimedia Images

Un muzeu dedicat președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va fi inaugurat în luna iunie 2023, înainte de alegerile prezidențiale, relatează t24.com.tr. Clădirea, proiectată în stiluri arhitecturale populare în timpul Imperiului Otoman, se află în localitatea în care s-a născut Erdogan, în cartierul Kasımpaşa, din Istanbul.

Muzeul dedicat președintelui turc are mai multe etaje, este situat lângă apă și are o grădină mare în jur. Vizitatorii vor putea vedea fotografii și videoclipuri cu Erdogan din copilărie până la viața de fotbalist, imagini cu familia sau holograme și discursuri din cariera politică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Responsabil pentru proiect este Outdoor Factory, o companie  apropiată de guvern, scrie sursa citată. Înființată în 2010, aceasta activează în sectorul parcurilor tematice. În Turcia, a lucrat pentru Vialand și Masal Park din Osmaniye, orașul natal al lui Devlet Bahçeli, unde acesta a participat și la ceremonia de deschidere. Compania a făcut afaceri în Qatar și în Orientul Mijlociu. Fondatorii companiei sunt Toygar Yedigöz, Suphi Aydıner și Sinan Cihan. 

Potrivit prezentării aprobate de Erdogan, clădirea muzeului are caracteristici arhitecturale selgiuc-otomane,  cu multe etaje și este poziționată pe malul apei. Motivul istoric pentru care liderul turc și-a dorit ca muzeul să fie ridicat în această locație este că în anul 1455, Tersane-i Amire (Șantierul imperial) a fost înființat în această zonă. Fiecare sultan care s-a succedat a comandat construirea de noi rampe de lansare și bazine folosite la construcția navelor de război, iar marina otomană s-a dezvoltat.  În afară de semnificația istorică pe care o are locul, pentru Erdogan e important ca muzeul să fie amplasat în Kasımpașa, pentru că aici și-a petrecut prima tinerețe.  

Proiectul include viziunea națională a lui Erdogan, anii de partid ai bunăstării și asocierea sa cu Necmettin Erbakan, notează sursa citată. Discursurile și dezbaterile lui Erdogan, cum ar fi „Lumea este mai mare de cinci” sau „Un minut” sunt pregătite pentru a fi afișate video pe pereții. Vizitele și activitățile doamnei Emine, soția lui Erdogan, vor fi de asemenea prezentate și sunt făcute eforturi pentru a include un arbore genealogic care să prezinte întreaga familie, precum și fotografii și holograme care să simbolizeze casele în care au locuit cei doi. Cele mai importante momente din viața președintelui Erdogan vor fi aduse în atenția publicului, de la perioada în care juca fotbal la închisoarea Pınarhisar, de la primar la prim-ministru și președinte.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri