Erdogan spune că negocierile din Istanbul ar putea fi un prim pas pentru o întâlnire Putin-Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
imagine din timpul negocierilor de pace de la istanbul
Președintele Turciei s-a adresat celor două delegații, înaintea negocierilor din Istanbul. Foto: Profimedia Images

Negocierile dintre delegația rusă și cea ucraineană, care au loc marți la Istanbul, ar putea deschide calea pentru o întâlnire a celor doi lideri, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, a declarat marți președintele turc Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Erdogan le-a vorbit celor două delegații, înainte de începere unei noi runde de negocieri. Într-un discurs televizat, Erdogan a spus că a sosit timpul ca discuțiile să dea rezultate concrete și a cerut o încetare imediată a focului, spunând că „oprirea acestei tragedii” depinde de ambele părți.

„Într-un moment atât de dificil, suntem încântați să vă urăm bun venit și să contribuim la eforturile dumneavoastră de a stabili pacea”, a spus Erdogan, adăugând: „Îmi doresc ca întâlnirile și discuțiile noastre să se dovedească a fi de bun augur pentru țările voastre, regiunea noastră și întreaga omenire”.

El a spus că atât Zelenski, cât și Putin din Rusia sunt „prieteni valoroși” ai Turciei.

Turcia este membră NATO, dar păstrează legături puternice cu Rusia. Erdogan nu s-a alăturat sancțiunilor Occidentului împotriva Moscovei - una dintre puținele țări care încă a făcut acest lucru.

Citește și: Financial Times: Rusia ar fi dispusă să accepte aderarea Ucrainei la UE

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri