Eurodeputata Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului fascist al Italiei, spune că a fost agresată și jignită la Strasbourg

Data publicării:
nepoata lui mussolini atacata
Alessandra Mussolini, europarlamentar. Foto: Profimedia Images

Eurodeputata italiană Alessandra Mussolini susţine că a fost agresată luni seara la Strasbourg de un compatriot care a recunoscut-o, transmite AFP. În stare de șoc, aceasta spune că a fost jignită și lovită cu "un fel de cârjă pe spate și pe umeri", dar că nu va face plângere în urma incidentului.

"Am fost agresată de cineva care vorbea italiana, sunt aici, la Strasbourg", a scris pe X nepoata în vârstă de 61 de ani a fostului dictator fascist al Italiei, Benito Mussolini.

Alessandra Mussolini, reprezentantă în Parlamentul European a partidului de dreapta Forza Italia din coaliţia guvernamentală condusă de premierul Giorgia Meloni, afirmă că a fost ţinta unor "injurii delirante" şi a suferit lovituri cu "un fel de cârjă, pe spate şi pe umeri" şi că este "în stare de şoc".

Ea a declarat agenţiei France Presse că nu va face plângere în urma incidentului, dar a condamnat "orice formă de violenţă, care nu duce nicăieri".

"Vreau să o iau de la capăt", a spus ea într-un mesaj audio.

"Povestea asta trebuie uitată, dar în tot răul e un bine, fiindcă am primit expresii de solidaritate incredibilă, inclusiv aici în Parlamentul European", chiar din partea preşedintei acestui for, Roberta Metsola, care face parte din acelaşi grup parlamentar - Partidul Popular European (PPE).

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri