Excentricul milionar care vrea să rămână mereu tânăr încearcă acum o controversată terapie genetică

Data publicării:
Bryan Johnson
Bryan Johnson cheltuiește 2 milioane de dolari pe an ca să întinerească FOTO: Instagram/ Bryan Johnson

Milionarul Bryan Johnson, care a cheltuit sume colosale pentru a-și inversa vârsta biologică, a adăugat un alt tratament costisitor la rutina sa. A plecat în Caraibe pentru a face un tratament genetic injectabil, relatează Business Insider.

Milionarul din domeniul tehnologiei, în vârstă de 46 de ani, a spus că cheltuiește aproximativ 2 milioane de dolari pe an pentru a rămâne meteu tânăr. El a dat și un nume acestui plan - Project Blueprint.

În Caraibe, Johnson a făcut prima rundă de terapie cu folistatină, oferită de startup-ul biotehnologic Minicircle în septembrie, a scris el pe Instagram.

Folistatina este o proteină din corpul uman despre care se spune că ajută la creșterea masei musculare și la reducerea inflamației. O doză din acest tratament costă 25.000 de dolari.

Tratamentul nu este însă aprobat de Agenția pentru Alimente și Medicamente din SUA, iar unii oameni de știință spun că nu sunt siguri că funcționează. Compania Minicircle este susținută de miliardarul Peter Thiel și de CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a relatat Bloomberg. Compania nu a publicat încă date despre studiile medicale pentru folistatină, scrie publicația.

„Am făcut prima terapie genetică: folistatină. Acum sunt un om îmbunătățit genetic (GEH)”, a scris Johnson.

Mac Davis, cofondatorul Minicircle, a declarat pentru Bloomberg că compania i-a făcut gratuit acest tratament lui Johnson.

„Este de departe cea mai importantă persoană care a venit aici. Bryan ne oferă ceva care valorează mai mult decât i-am percepe noi”, a explicat Davis.

Johnson a spus că echipa sa de medici de la Project Blueprint l-a ajutat să aibă pielea unui tânăr de 28 de ani, inima unui tânăr de 37 de ani și capacitatea pulmonară a unui tânăr de 18 ani. Aceste afirmații, desigur, nu au fost verificate în mod independent - și există o dezbatere acerbă despre ce este exact „vârsta biologică”.

În 2020, antreprenorul a decis să încerce să trăiască pentru totdeauna, iar asta a însemnat să renunțe la mâncarea nesănătoasă și nopțile pierdute, trecând în schimb la  zeci de suplimente și o dietă vegană.

Johnson și-a strâns cea mai mare parte a averii fondând compania de procesare a plăților Braintree și vânzând-o către eBay pentru 800 de milioane de dolari, în 2013.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri