Explozie într-o redacție de știri din Ecuador, după ce un jurnalist a primit un plic prin poștă

Data publicării:
Explozie într-o redacție de știri din Ecuador, după ce un jurnalist a primit un plic prin poștă
Explozie într-o redacție de știri din Ecuador, după ce un jurnalist a primit un plic prin poștă. Foto: Profimedia Images

Un dispozitiv exploziv ascuns într-un USB a rănit un jurnalist din Ecuador. Acesta a primit dispozitivul prin intermediul unei scrisori și explozia s-a produs în momentul în care a conectat stick-ul USB la computerul din redacție, scrie BBC.

Prezentatorul Lenin Artieda a fost rănit când se afla în mijlocul redacției. El a spus că dispozitivul arăta ca un stick USB pe care l-a conectat la computerul său și a explodat.

Mai mulți jurnaliști din Ecuador au fost ținta unor dispozitive explozive trimise prin poștă. Departamentul procurorului general ecuadorian a confirmat că a deschis o anchetă privind terorismul.

Cel puțin cinci organizații diferite din Ecuador au primit astfel de dispozitive care conțineau explozibili de tip militar.

Ecuadorul se confruntă cu o creștere a violenței, ca urmare a competiției dintre bandele de traficanți de droguri. De asemenea, țara este o importantă rută pentru traficanții din Peru și Columbia.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri