Ucrainenii au detonat un pod de cale ferată din regiunea rusă Samara și au blocat transportul armamentului rus

Data actualizării: Data publicării:
podul afectat de explozie
Explozie puternică la un pod de cale ferată din regiunea rusă Samara. Mai multe trenuri au fost oprite. FOTO: Telegram

Un pod de cale ferată din apropierea oraşului rus Samara a fost afectat de o explozie, luni, a relatat agenţia de presă rusă RIA, care a citat serviciile de urgenţă. Ucraina și-a asumat acțiunea și precizează că astfel încetinește transportul de material militar rus.

ACTUALIZARE 11.55. Serviciul de informaţii militare al Ucrainei (GUR) a declarat că a avariat un pod feroviar în regiunea rusă Samara, aflată la peste 750 de kilometri de frontiera ucraineană, dând asigurări că această acţiune încetineşte transportul de material militar rus.

''GUR confirmă că podul feroviar de peste râul Ceapaievka, în regiunea rusă Samara, a fost făcut inutilizabil", a indicat această sursă, adăugând că podul a fost avariat în jurul orelor locale 06:00 (02:00 GMT) prin "detonarea" unei părţi a structurii sale.

"Această linie feroviară era folosită de statul agresor pentru a transporta material militar, îndeosebi explozibili produşi la uzina Polimer din oraşul Ceapaievsk", a adăugat GUR într-un comunicat, apreciind totodată că podul va fi inutilizabil pentru "o lungă perioadă de timp".

Știrea inițială:

Nu au fost transmise informaţii despre victime.

Traficul feroviar a fost suspendat peste acest pod din cauza "interferenţelor ilegale", potrivit autorităţilor feroviare ruse. Trei trenuri de pasageri care veneau de la Moscova și un tren de navetiști au fost oprite din cauza incidentului.

112 a raportat că nu au fost răniți și că șinele nu au fost afectate. Potrivit canalului 112, explozia a afectat cadrul metalic și balustradele podului. Canalul Baza a scris că nu au fost afectați stâlpii de susținere ai structurii, scrie Meduza.io.

Agenţia de presă rusă TASS a relatat că podul a fost avariat de un dispozitiv exploziv.

Samara este un oraş industrial din sudul Rusiei, pe malul râului Volga, al şaselea oraş ca mărime din Rusia.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri