Explozii și incendiu de proporții la cea mai mare centrală termică din Rostov. Oamenii spun că au văzut drone zburând

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la centrala Novocerkassk
Două unităţi energetice de la centrala Novocerkassk din regiunea rusă Rostov au fost scoase din funcţiune după un incendiu izbucnit luni dimineaţă, FOTO: X

Două unităţi energetice de la centrala Novocerkassk din regiunea rusă Rostov au fost scoase din funcţiune după un incendiu izbucnit luni dimineaţă, a anunţat guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

Incendiul de la centrală a fost stins rapid şi nu au existat victime, a declarat guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram.

El nu a precizat care a fost cauza incendiului, dar în ultima vreme Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice ruse.

Oamenii din zonă au spus că au auzit cel puțin zece drone zburând deasupra regiunii Rostov și că apoi s-au auzit explozii în zona termocentralei Novocerkassk. Pe rețele sociale au apărut imagini cu incendiul izbucnit după explozii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Centrala electrică Novocerkassk este cea mai mare centrală termică și a doua cea mai mare centrală electrică din regiunea Rostov.

Statele Unite au îndemnat Ucraina să înceteze atacurile asupra infrastructurii energetice ruse, avertizând că atacurile cu drone riscă să provoace represalii şi creşterea preţului petrolului la nivel global, a dezvăluit vineri Financial Times, citând persoane familiarizate cu acest subiect, potrivit Reuters. 

Aceste atacuri au determinat creşterea preţului la petrol, care s-a majorat cu aproape 4% din 12 martie când Ucraina a început să atace infrastructura energetică a Rusiei. O nouă creştere a preţurilor la benzină în SUA ar afecta cota de popularitate a preşedintelui Joe Biden pe fondul campaniei electorale şi i-ar submina şansele de realegere, comentează agenţia de presă citată. Atât Rusia, cât şi Ucraina s-au folosit de drone pentru a lovi infrastructuri critice, instalaţii militare şi concentrări de trupe în războiul lor de peste doi ani, Kievul lovind rafinării şi instalaţii energetice ruseşti în ultimele luni. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri