Video Favoruri sexuale în schimbul informațiilor. Cum încearcă Hamas să obțină secrete despre armata israeliană

Data publicării:
conturi femei hamas
Zeci de conturi false, ale unor femei îmbrăcate sumar și provocator, au fost găsite și închise de armata israeliană. Foto: Twitter

Hamas și aliații săi au activat unitățile de trolli online, ca să încerce să obțină informații despre operațiunile militare ale Israelului. Zeci de conturi false, ale unor femei îmbrăcate sumar și provocator, au fost găsite și închise de armata israeliană. Acestea intrau în vorbă cu militari și le trimiteau poze explicite, ca să-i convingă să le dea informații secrete.

Armata Israeliană a anunțat că a destructurat o rețea vastă de troli propalestinieni care se dădeau femei și intrau în vorbă cu soldați israelieni, ca să obțină informații. Zeci de conturi de Instagram false au fost depistate și închise de către unitățile de război electronic ale Armatei Israeliene.

Modul în care operau era simplu - o strategie de spionaj cunoscută încă din antichitate - favoruri în schimbul informațiilor.

La prima vedere, conturile respective de Instagram și Facebook păreau ale unor femei care susțineau Israelul. Erau pline de fotografii și mesaje în acest sens. Aveau și o rețea de „rude”, ca să dea credibilitate conturilor false.

Trolii intrau în vorbă cu soldați israelieni și le trimiteau mesaje audio, poze cu femei îmbrăcate sumar și chiar videoclipuri explicite sexual. După câteva discuții de acest fel, femeile începeau să-i întrebe pe soldați despre misiunea lor, unde sunt staționați și ce ordine au mai primit. Informațiile erau destinate teroriștilor Hamas.

Dar conturile false nu erau gestionate doar de palestinieni sau membri ai Hamas, ci inclusiv de oameni din alte țări care și-au declarat susținerea pentru gruparea teroristă care a ucis 1400 de israelieni.

Armata israeliană a avertizat că orice soldat care este acum în uniformă ar putea să fie ținta acestor provocatori virtuali.

Autoritățile au îndemnat militarii să nu dezvăluie informații secrete în conversații online, deoarece este ilegal.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri