Fondatorul Facebook își construiește o vilă cu buncăr subteran și uși „rezistente la explozie”

Data actualizării: Data publicării:
Fondatorul Meta, Mark Zuckerberg.
Fondatorul Meta, Mark Zuckerberg. Foto: Profimedia

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, își construiește în Hawaii un complex de 100 de milioane de dolari, care va avea un buncăr subteran, o trapă de evacuare și o ușă „rezistentă la explozie”, relatează Business Insider. Complexul va avea cel puțin 30 de dormitoare și propria sa alimentare cu apă și cu electricitate.

Zuckerberg a plătit alți 170 de milioane de dolari pe terenul pe care va fi construit uriașul complex, potrivit publicației Wired.

Complexul va avea cel puțin 30 de dormitoare și 30 de băi și o rețea de 10 căsuțe construite copaci, conectate prin poduri de frânghie, astfel încât oaspeții să se poată deplasa între ele fără să coboare la sol, relatează Wired.

Există planuri pentru două conace conectate printr-un tunel legat de buncărul subteran, unde va exista o trapă de evacuare accesibilă printr-o scară și uși metalice umplute cu beton. În bibliotecă, Zuck plănuiește „uși oarbe” concepute pentru a se integra cu aspectul pereților, potrivit Wired.

Zuckerberg nu este  singurul miliardar din domeniul tehnologiei care își  construește o casă pregătită pentru sfârșitul lumii.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, are acasă arme, aur, antibiotice și măști de gaze.

CEO-ul Reddit, Steve Huffman, a cumpărat motociclete, arme și muniție pentru a fi pregătit să se „adăpostească în casă pentru o perioadă lungă de timp”, dacă este necesar, și chiar și-a făcut o intervenție chirurgicală la ochi cu laser, deoarece crede că i-ar crește șansele de supraviețuire în cazul unui dezastru.

Cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a spus odată pentru New Yorker că estimează că mai mult de jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley au investit într-un fel de „asigurare de apocalipsă”, precum un buncăr subteran.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri