Fosta soție a lui Jeff Bezos a dezvăluit cui a donat 14 miliarde de dolari din averea ei

Data publicării:
Mackenzie Scott zâmbește
Mackenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, și-a luat angajamentul de a-și dona averea organizațiilor caritabile. Foto: Profimedia Images

Donațiile făcute de MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, se ridică la peste 14 miliarde de dolari. Miliardara, a cărei avere provine în mare parte din divorțul de omul de afaceri, a făcut donații către aproximativ 1.600 de organizații nonprofit din 2019, potrivit site-ului ei, Yield Giving, care a fost lansat săptămâna aceasta, relatează The Guardian.

Averea lui Scott provine în mare parte din divorțul ei de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Ea a promis că va dona mai mult de jumătate din bani. Forbes estimează în prezent averea ei netă la 27 de miliarde de dolari.

Scott nu a acordat niciun interviu despre donațiile ei. 

Până acum, Scott și echipa ei au contactat în secret organizațiile de care erau interesați, apoi au oferit donații după ce au primit informațiile cerute. Miercuri, Scott a anunțat planurile ei de a introduce un „proces de apel deschis”, pentru a permite organizațiilor nonprofit să trimită informații pentru a fi evaluate și a primi fonduri.

Informațiile de la alți oameni – alți donatori, echipa mea, echipele nonprofit cărora le-am făcut donații – mi-au fost extrem de utile. Dacă mai multe informații despre aceste donații pot fi utile cuiva, vreau să le împărtășesc”, a scris ea.

Scott a spus că ea și echipa ei evaluează organizațiile analizând „potențialul lor de impact pozitiv sustenabil”, inclusiv finanțele, istoricul și măsurarea rezultatelor.

Scott a spus că procesul de „apel deschis” se va concentra pe anumite tipuri de organizații sau anumite locații. Ea plănuiește să publice criterii de eligibilitate și selecție, precum și să numească public comisia care evaluează aplicațiile.

„Va fi util siteul? Exprimarea lucrurilor în felul meu va duce la vreo neînțelegere? Neînțelegerea va fi o barieră între noi? Da. Uneori, oamenii se înțeleg greșit unii pe ceilalți. Și totuși, în timp, fiecare dintre noi poate ajuta la eliminarea barierelor prin ceea ce alegem în continuare să facem, a mai scris Scott.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri