Fostul premier britanic David Cameron s-a urcat la volanul unui camion și duce ajutoare pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
David Cameron la volanul unui camion
David Camion a plecat la volanul unui camion să ducă ajutoare pentru Ucraina Foto: Twitter David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron este în drum spre Polonia, la bordul unui camion cu donații pentru refugiații din Ucraina pe care îl conduce el însuși. Donațiile - inclusiv haine, scutece și produse de prim-ajutor - provin de la un proiect comunitar, Chippy Larder, în cadrul căruia David Cameron a fost voluntar în ultimii doi ani.

„Am plecat spre Ucraina cu doi colegi de la Chippy Larder ca să facem livrarea către Crucea Roșie. Va fi o călătorie lungă, dar am să vă dau vești de-a lungul ei”, a scris pe Twitter, vineri seara, fostul premier conservator a cărui carieră politică s-a încheiat odată cu pariul riscant de a organiza un referendum pentru Brexit. Convins că britanicii vor spune majoritar „Nu” unei asemenea idei, referendumul s-a dovedit a fi un pariu pierdut pentru David Cameron.

Fostul premier a avut cuvinte de laudă pentru generozitatea oamenilor din Marea Britanie, care s-au mobilizat pentru a-și ajuta semenii „în momente de nevoie”.

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a salutat vineri sprijinul oferit de populația britanică, dar a subliniat că banii ar fi mai potriviți situației decât obiectele voluminoase. „Mesajul este simplu: dacă puteți, donați mai bine câteva lire sterline decât să aduceți lucruri într-o pungă”, a spus el, potrivit BBC.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri