FOTO George Bush spune că a fost „șocat” să afle că Evgheni Prigojin i-a servit cina. „Tot ce știu e că am supraviețuit”

Data actualizării: Data publicării:
Evgheni Prigojin stă în spatele lui George W. Bush. Fotografie din 2006.
Evgheni Prigojin stă în spatele lui George W. Bush. Fotografie din 2006. Foto: Profimedia

Fostul președinte american George W. Bush a povestit că a fost șocat să descopere că Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, i-a servit cina acum mai bine de 17 ani, relatează Business Insider.

În timp ce vorbea la conferința privind Strategia europeană de la Yalta, Bush a fost întrebat dacă vestea morții lui Prigojin într-un accident de avion i se pare „șocantă”. Conferința a avut loc la Kiev, iar Bush a participat prin apel video.

„Nu, ceea ce este șocant pentru mine este că am văzut o imagine zilele trecute, de la un summit G8 din Sankt Petersburg, în care el era tipul care îmi servea mâncarea”, a spus Bush.

„Era bucătarul lui Putin și era în imagine. Tot ce știu este că am supraviețuit”, a adăugat el.

bush prigojin bucatar profimedia
Evgheni Prigojin îl servește la masă pe George W. Bush. Fotografie din 2006. Foto: Profimedia

Fostul președinte a fost apoi întrebat dacă crede că liderul rus Vladimir Putin ar putea „supraviețui” consecințelor războiului din Ucraina, dacă conflictul nu se încheie în favoarea Moscovei.

„Asta depinde de poporul rus. Nu depinde de poporul american. Nu depinde de poporul ucrainean. Decide poporul Rusiei. Sunt oameni inteligenți”, a spus el.

O fotografie din 14 iulie 2006 arată momentul în care Bush și soția sa, Laura Bush, au fost serviți de Prigojin, când cuplul a luat masa cu Putin. Prigojin părea să-i prezinte sau să-i servească lui Bush o băutură.

În 2006, când Rusia a găzduit summitul G8, atât Washingtonul, cât și Moscova discutau despre îmbunătățirea comerțului între cele două țări și posibilitatea ca Rusia să se alăture Organizației Mondiale a Comerțului.

În acele vremuri, Prigojin și-a câștigat porecla de „bucătarul lui Putin” pentru că a oferit servicii de catering liderului rus. Compania sa, Concord, ajuta la organizarea banchetelor de stat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri