FOTO KREMLIN. Patriarhul Daniel la masă cu Putin

Data actualizării: Data publicării:
NuQfLdb7ykUgLEBj8Z7rAjdJAIPwrTma

Prezent în capitala Rusiei, Patriarhul Daniel a fost invitat, alături de alţi capi ai bisericilor ortodoxe, la o cină oferită de preşedintele Vladimir Putin. Vizita lui Daniel la Moscova a avut loc la o lună şi jumătate distanţă de cea efectuată la Bucureşti de omologul său rus, Patriarhul Kirill.

patriarhii la putin - kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Părintele Patriarh Daniel a participat luni seara la concertul festiv organizat la Palatul de Stat din Kremlin cu prilejul împlinirii a o sută ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. La eveniment au fost prezenți, împreună cu Patriarhul Kirill, numeroși reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe autocefale, transmite Basilica, agenţia de presă a Patriarhiei Române. 

În Rusia, Patriarhul Daniel a participat şi la o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Kremlinului. Evenimentul a avut loc seara, după cum arătase anterior şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Vasile Bănescu: a fost vorba de o "cină festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin".

În discursul său, liderul de la Moscova a vorbit despre unitatea lumii ortodoxe şi a mai făcut referiri la criza spirituală a lumii moderne şi situaţia din Siria.

Vizita la Moscova a PF Daniel vine la mai puţin de două luni de la prezenţa în România a omologului său rus, Patriarhul Kirill. Agenţia Ria Novosti, care a relatat vizita lui Kirill la Bucureşti, şi-a ilustrat articolul cu fotografii ale capitalei României din 1989.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri