FSB anunţă că a dejucat un atentat terorist în sudul Rusiei. Trei oameni, arestați: „Plănuiau un atac cu bombă”

Data actualizării: Data publicării:
agenti fsb
Serviciile de securitate ruse au afirmat vineri că au arestat trei „cetăţeni ai unei ţări din Asia Centrală”. FOTO: Shutterstock

Serviciile de securitate ruse au afirmat vineri că au arestat trei „cetăţeni ai unei ţări din Asia Centrală” care plănuiau un atac cu bombă în sud-vestul Rusiei, la o săptămână după atacul asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, atac soldat cu cel puţin 144 de morţi, relatează AFP, citată de Agerpres.

FSB a indicat într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse că „a pus capăt activităţilor teroriste comise de trei cetăţeni ai unei ţări din Asia Centrală care plănuiau să comită un act terorist prin detonarea unui dispozitiv într-un loc public din regiunea Stavropol”.

Televiziunea rusă a difuzat imagini în care mai mulţi bărbaţi sunt ţinuţi la pământ de agenţi FSB, între maşini.

Potrivit agenţiei de presă Ria Novosti, la domiciliul suspecţilor au fost găsite componente pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv artizanal şi substanţe chimice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest anunţ survine la o săptămână după atentatul de la Crocus City Hall, la periferia capitalei ruse, care s-a soldat cu cel puţin 144 de morţi şi 360 de răniţi şi a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), deşi autorităţile ruse susţin o pistă ucraineană în acest caz.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri