Generalul rus care i-a construit lui Putin palatul de 1 miliard de euro la Marea Neagră „s-a îmbolnăvit subit” și a murit în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Genadi Lopirev
Lopirev a murit după ce s-a „îmbolnăvit subit” în închisoare. Foto: Profimedia Images

Un fost general rus al serviciilor de securitate de la Moscova, încarcerat, care avea informații legate de construcția reședinței de la Marea Neagră a dictatorului Vladimir Putin, a murit subit în timp ce se afla în custodia autorităților de la Moscova, conform agenției de presă RIA Novosti, citată de CNN.

Generalul Genadi Lopirev, condamnat pentru luare de mită în 2017, aflat în închisoare și ispășind o pedeapsă de nouă ani la o colonie penală din centrul regiunii Riazan, „s-a îmbolnăvit subit” și a fost trimis la un spital local. Acolo a murit, în data de 16 august, a transmis RIA.

Conform celeilalte agenții rusești de presă, TASS, Lopirev fusese condamnat pentru luare de mită „în sumă totală de șapte milioane de ruble”, adică aproximativ 74.000 de dolari.

Lopirev mai fusese condamnat și pentru posesie ilegală de arme și muniție, deși aceste condamnări fuseseră anulate prin apel. Generalul și-a susținut nevinovăția până la moarte.

Citându-l pe avocatul lui Lopirev, Rusla Zakaliujnîi, publicația rusească RBC a relatat că la momentul procesului, Lopirev a fost găsit vinovat de „fraudă financiară legată de semnarea contractelor pentru reparația comunicațiilor de inginerie” de la reședința de vară a lui Vladimir Putin, Bocearov Rucei, de la Soci.

Lopirev ar fi fost „deținătorul secretelor” legate de construcția reședinței dictatorului rus de la Marea Neagră, supranumită frecvent „Palatul lui Putin”. ISW a numit moartea lui Lopirev „suspicioasă”.

Citiți și: Palatul de peste 1 miliard de euro al lui Putin este mâncat de mucegai. Investigație BBC

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri