Germania avertizează că Europa și NATO trebuie să se pregătească de un „conflict de zeci de ani” cu Rusia

Data publicării:
Boris Pistorius cu mâna la bărbie
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a avertizat, sâmbătă, într-un discurs susţinut la Conferinţa de securitate de la Munchen, că ţările europene şi alianţa NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia.

Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul Rece au eşuat, a declarat Boris Pistorius în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen. „Toate aceste încercări au venit în contradicţie cu strategia Kremlinului de a-şi reinstala dominaţia în Europa Centrală şi de Est”, a afirmat el.

Aliaţii occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina „indiferent cât timp Putin va continua acest război ilegal şi fără sens împotriva unei naţiuni suverane şi iubitoare de libertate”, a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă şi că „va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo”, a afirmat ministrul german al apărării. „Europa liberă şi democratică pe de o parte, Rusia belicoasă şi autoritară, pe de altă parte”, a adăugat el. Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara ameninţarea rusească.

„Descurajarea eficientă este asigurarea noastră de viaţă”, a spus el în continuare, argumentând că există trei dimensiuni ale stabilirii unui sistem de descurajare eficientă: Alianţa trebuie să investească mai mulţi bani în apărare, să-şi refacă capacitatea industrială de a produce muniţie şi de a pregăti forţele militare pentru a fi desfăşurate şi să lupte atunci când este necesar.

Pistorius a mai spus că este nevoie de o cooperare mai strânsă cu ţările din emisfera sudică şi de un mai mare respect pentru aceste ţări pentru a contracara influenţa globală a Rusiei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri