Germania trimite Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru protejarea navelor cu cereale de atacurile rusești

Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană german de tip IRIS-T
Sistem de apărare antiaeriană german de tip IRIS-T. Foto: Profimedia Images

Germania intenţionează să furnizeze Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a ajuta armata ucraineană să protejeze navele cu cereale de posibilele atacuri ruseşti, informează Bloomberg citând surse guvernamentale.

Potrivit acestor surse, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de apărare IRIS-T precum şi mai mult de zece tancuri antiaeriene Gepard.

Aceste sisteme de apărare aeriană, care ar trebui să ajungă în Ucraina până la sfârșitul acestui an, vor furniza protecţie pentru navele cu cereale care se îndreaptă spre România de-a lungul coastei de sud a Ucrainei.

În luna august, Ucraina a anunţat crearea propriei sale rute pentru transportul de produse agricole prin Marea Neagră, după retragerea Rusiei din acordul internaţional care permitea Ucrainei să exporte cereale prin porturile sale de la Marea Neagră.

În ultimele săptămâni, un număr de 12 nave au utilizat noua rută însă este vorba de un număr mic de nave comparativ cu cele care au folosit coridorul pus la punct în cadrul acordului internaţional convenit cu sprijinul ONU şi Turciei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri