Gest fără precedent al lui Kim Jong-un. Liderul nord-coreean i-a trimis o scrisoare președintelui sud-coreean

Data actualizării: Data publicării:
kim-jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a lăudat Coreea de Sud pentru cum a primit delegația nord-coreeană la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang și și-a exprimat dorința ca relațiile între două țări să se îmbunătățească, relatează BBC News.

Afirmațiile lui Kim Jong-un vin după ce delegația nord-coreeană, în frunte cu sora dictatorului, s-a întors din Coreea de Sud. Postul public de televiziune din Coreea de Nord a catalogat drept „impresionantă” primirea făcută de oficialii sud-coreeni și a afirmat că liderul Kim Jong-un vrea să îmbunătățească relațiile cu vecinii din sud și este deschis la dialog.

Există însă și îngrijorări că aceste declarații fac parte din propaganda nord-coreeană și că, de fapt, Kim Jong-un nu intenționează să dea înapoi, după ce a amenințat în repetate rânduri Coreea de Sud, pentru exercițiile militare desfășurate împreună cu armata Statelor Unite.

Kim Yo-Jong, sora lui Kim Jong-un, a fost liderul delegației nord-coreene trimise la Jocurile Olimpice. Într-un alt gest fără precedent, aceasta i-a înmânat președintelui sud-coreean Moon Jae-in o scrisoare din partea fratelui ei, în care acesta îi propune lui Jae-in să facă o vizită oficială în Coreea de Nord. Dacă întrevederea va avea loc, va fi prima întâlnire dintre liderii celor două țări, în mai bine de un deceniu.

Într-un interviu acordat Washington Post, vicepreședintele american Mike Pence a declarat că SUA este gata să intre într-un dialog cu Coreea de Nord, dar că America va continua să impună sancțiuni și să pună presiune asupra guvernului de la Phenian, din cauza programului nuclear desfășurat de nord-coreeni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri