Grenadele care l-au ucis pe consilierul lui Zalujnîi erau adevărate, nu erau pahare. „L-am avertizat”, spune omul care i le-a dat cadou

Data actualizării: Data publicării:
Grenadele primite cadou de maiorul ucrainean Ghenadi Ceastiakov.
Grenadele primite cadou de maiorul ucrainean Ghenadi Ceastiakov. Foto: Biroul procurorului general al Ucrainei

Maiorul ucrainean Ghenadi Ceastiakov, consilierul șefului Armatei Ucrainei care a fost ucis de un cadou exploziv, primise de ziua lui grenade. Soția lui a crezut că este vorba despre pahare pentru shot, dar bărbatul care i-a dat cadoul lui Ceastiakov susține că l-a avertizat că e vorba despre muniție de luptă, relatează Ukrainskaia Pravda.

„Persoana care probabil a dat aceste cadouri a mărturisit. El a avertizat că grenadele sunt muniție reală. Probabil că Ceastiakov nu a crezut această informație”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Mariana Reva.

Numele persoanei care i-a dat maiorului cadoul nu a fost făcut public. Reva a spus că anchetatorii vor decide ce măsuri urmează să ia în cazul acestuia.

Din anchetă reiese că, că atunci când Ceastiakov a ținut grenada în mâini, nu a crezut că este adevărată, a mai spus Reva. De altfel, soția lui le-a spus anchetatorilor că a crezut că era vorba despre pahare în formă de grenadă, deoarece în pachetul-cadou era și o sticlă de alcool.

Ea a mai spus că bărbatul a venit acasă, în localitatea Ceaiki, din apropiere de Kiev, cu mai multe cadouri primite de la colegi.

Printre acestea era și un pachet cu 6 grenade. Fiul lui a luat o grenadă în mână, dar când tatăl lui s-a grăbit să o ia din mână, i-a scos din greșeală inelul, iar acesta a explodat, potrivit datelor preliminare din anchetă.

Ceastiakov a murit pe loc, iar fiul său în vârstă de 13 ani a fost rănit.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri