Grupările criminale din Mexic se atacă reciproc cu drone. 30 de oameni au fost uciși

Data publicării:
masina de politie in mexic
Foto: Profimedia Images

Forţele de securitate şi-au continuat sâmbătă operaţiunile într-o zonă muntoasă din sudul Mexicului, unde un ONG local a denunţat un atac mortal cu drone, pentru care a prezentat un nou bilanţ – 30 de morți.

Potrivit mărturiei locuitorilor, există o confruntare între grupuri criminale în zonă, care generează acte de violenţă”, a spus ministeru) securităţii statului Guerrero, din sudul țării, citat de AFP.

Presupusele grupuri criminale „îşi dispută teritoriul”, a adăugat autoritatea locală de securitate, fără a anunţa deocamdată morţi sau răniţi.

Operaţiunea acoperă două comunităţi de pe teritoriul municipalităţii Heliodoro Castillo, în munţii statului Guerrero, relatează Agerpres.

Vineri, un ONG local pentru apărarea drepturilor omului, Minerva Bello, a denunţat un atac „cu drone, cu dispozitive explozive” în zonă.

Directorul acestui ONG, preotul Filiberto Velazquez, a afirmat că a fost informat de autorităţi că „au fost asasinate persoane” la Buenavista de los Hurtado. Acestea „vorbesc despre 30 de persoane”, i-a răspuns el unui jurnalist care l-a întrebat despre numărul morţilor.

Sâmbătă, acelaşi director anunţase un alt bilanţ.

Am putut constata prezenţa unui vehicul carbonizat în care există un număr nedeterminat de cadavre carbonizate”, a scris el într-un comunicat menţionând prezenţa a „cinci cranii”.

Se raportează că există şase supravieţuitori. Trebuie amintit că acesta este un teritoriu greu accesibil şi cu comunicaţii limitate”, potrivit preotului.

Mai multe atacuri cu drone comise de cartelurile de droguri au fost raportate în ultimii ani în Mexic.

Traficanţii sunt activi în special în statul Guerrero, unul dintre cele mai sărace din ţară, unde se cultivă canabis şi maci

Autorităţile mexicane au numărat peste 420.000 de crime şi zeci de mii de dispariţii în ţară de la sfârşitul anului 2006, începutul unei vaste ofensive antidrog lansate de preşedintele de la acea dată, Felipe Calderon.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri