Guvernul sirian a reluat bombardamentele în regiunile controlate de rebeli, deja afectate de cutremur

Data publicării:
Ruinele mai multor clădiri distruse de cutremurele din 6 februarie în orașul sirian Jindires.
Nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, a fost cea mai afectată regiune de cutremurele din 6 februarie. Foto: Profimedia Images

Forţele guvernamentale din Siria au bombardat rebelii din nord-vestul țării, fiind raportate şi schimburi de focuri în noaptea de joi spre vineri, acestea fiind primele confruntări înregistrate după seismul ce a devastat regiunea pe 6 februarie, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Agerpres.

Nord-vestul Siriei, una dintre regiunile cele mai afectate de seismul care a lovit Turcia şi Siria, se află sub controlul insurgenţilor ce se opun guvernului de la Damasc al preşedintelui Bashar al-Assad.

Potrivit OSDO, forţele guvernamentale siriene au bombardat zone de periferie ale oraşului Atareb controlat de rebeli. Aceasta a coincis cu ciocniri implicând mitraliere între forţele guvernamentale şi cele ale rebelilor la frontiera din apropiere, adaugă organizaţia.

Directorul OSDO, Rami Abdulrahman, a declarat că 235 de oameni din Atareb şi din zonele învecinate au murit în seism.

Peste 4.400 de oameni au fost ucişi în acest seism în nord-vestul Siriei, potrivit unei agenţii a ONU, în această regiune fiind înregistrată cea mai mare parte a deceselor din Siria cauzate de cutremurul devastator.

Guvernul şi rebelii sirieni s-au confruntat şi în altă zonă din nord-vestul Siriei, lângă oraşul Saraqeb aflat sub controlului regimului de la Damasc, în timp ce forţele guvernamentale au bombardat periferiile a două sate în provincia Hama, a mai anunţat OSDO, citat de Reuters.

Reuters nu a putut verifica însă din surse independente aceste informaţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu situaţia oamenilor din nord-vestul Siriei, unde mulţi se simt abandonaţi în condiţiile în care livrările de ajutoare ajung aproape invariabil în alte părţi ale zonei extinse afectate de dezastru.

Conflictul din Siria a ucis până acum sute de mii de persoane, a strămutat peste o jumătate din populaţia acestei ţări şi a forţat milioane de oameni să se refugieze peste hotare de la începutul lui, în 2011.

Peste patru milioane de oameni depindeau deja de ajutoare umanitare în nord-vestul Siriei înainte de seism.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Cutremur în judeţul Buzău, joi seara
seismograf
Trei cutremure în Maramureș, în mai puţin de 24 de ore
seismograf
Un cutremur a avut loc în România, marți după-amiază
d0ceb35a-e79c-42c0-855d-daef4237a484
Care e sectorul Capitalei cu cea mai roșie bulină?
cutremur
Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a zguduit luni Taiwanul
Partenerii noștri