News Alert Hunter Biden, fiul președintelui SUA, pledează vinovat pentru acuzații legate de arme de foc și de impozite

Data actualizării: Data publicării:
hunter biden portret
Hunter Biden, fiul președintelui SUA. Foto: Profimedia

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, va pleda vinovat pentru două infracțiuni fiscale și a încheiat o înțelegere cu procurorii federali cu privire la o acuzație legată de arme de foc, a anunțat marți Departamentul de Justiție, citat de CNN.

Este vorba despre o armă de foc pe care Hunter Biden a deținut-o ilegal în timp ce era consumator de droguri, potrivit BBC.

Procurorul general din statul Delaware a depus acte care arată că s-a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției.

Hunter Biden va fi de acord, în schimb, să urmeze un tratament pentru dependența de droguri și să fie monitorizat. În baza acestui acord, fiul președintelui SUA ar urma să scape de închisoare.

Înțelegerea cu procurorii trebuie să fie aprobată însă și de un judecător.

„Hunter își va asuma responsabilitatea pentru două cazuri în care nu a depus declarații fiscale, în temeiul unui acord de recunoaștere a vinovăției”, a spus avocatul său, Christopher Clark.

„O acuzație legată de arme de foc va face obiectul unui alt acord. Știu că Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli pe care le-a făcut înttr-o perioadă de probleme și dependență. El așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă înainte”, a mai spus avocatul.

Într-o scurtă declarație, Casa Albă a spus că Joe și Jill Biden „își iubesc fiul”.

„Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin, în timp ce el continuă să-și refacă viața. Nu vom avea alte comentarii”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams.

Trump a criticat acordul de vinovăție al lui Hunter Biden pe rețeaua sa, Truth Social.

„Wow! Departamentul de Justiție corupt al lui Biden tocmai a distrus sute de ani de răspundere penală, oferindu-i lui Hunter Biden o simplă „amendă rutieră”. Sistemul nostru este distrus”, a scris el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri