Foto Imagine spectaculoasă: Avioane NATO pe un portavion britanic și Aurora Boreală

Data actualizării: Data publicării:
avioane nato
Avioane F-35 pe un portavion britanic, în timpul exercițiului NATO în țările nordice. Foto: X/NATO

NATO publică o imagine spectaculoasă pe contul rețelei sociale X (Twitter), chiar din timpul exercițiului Steadfast Defender24, care se desfășoară în țările nordice. În fotografie apar avioane F-35, pe un portavion britanic, iar pe cer poate fi observată celebra Aurora Boreală.

„Ce primire! Marinarii de pe HMS Prince of Wales au fost întâmpinați de aurora boreală în timp ce navigau în largul coastei Norvegiei în timpul exercițiului #SteadfastDefender24”, se arată în mesajul publicat de contul de X al Alianței Nord Atlantice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În aceste săptămâni, NATO desfășoară cel mai mare exercițiu militar de la sfârșitul Războiului Rece. Ca parte a exercițiului Steadfast Defender24, NATO desfășoară exerciții militare care implică și țări precum Finlanda, Suedia și Norvegia.

Exercițiul Nordic Response 2024, la care Finlanda va participa pentru prima dată în calitate de membru cu drepturi depline al NATO a început pe 4 martie. 

La exercițiu participă peste 100 de aeronave din Finlanda, Suedia, Norvegia și alte țări NATO, inclusiv avioane de luptă, avioane cisternă de realimentare, avioane de transport și de recunoaștere, precum și diverse elicoptere, dar și peste 50 de nave, inclusiv portavioane, fregate și submarine.

Steadfast Defender 2024 a început pe 22 ianuarie cu participarea a 90.000 de militari din țările NATO și Suedia, devenind cel mai mare exercițiu al alianței de la Războiul Rece. Tensiunile dintre NATO și Rusia au crescut de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, mai mulți oficiali occidentali avertizând asupra unui posibil conflict la între cele două puteri în următorii ani.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri