Video Imagini din Bătălia pentru Avdiivka, locul unde rușii au pierdut mii de soldați

Data publicării:
ezgif.com-optimize (14)

Imagini publicate de armata ucraineană arată distrugerile provocate de artilerie armatei ruse. Zeci de tancuri și blindate sunt aruncate în aer în timp ce încearcă să ia cu asalt orașul Avdiivka, devenit epicentrul celor mai dure lupte din ultimele luni și locul unde rușii au pierdut mii de soldați.

Pierderile rusești în Avdiivka se ridică la aproximativ 4.000 de soldați, susține ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov. Anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut cel puțin o brigadă în încercarea de a captura orașul asediat Avdiivka, situat în regiunea Donețk, la periferia orașului Donețk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O brigadă din armata rusă poate include între 2.000 și 8.000 de personal, potrivit surselor deschise. Rusia și-a intensificat atacurile la Avdiivka de câteva săptămâni. Se pare că Moscova a aruncat o forță extinsă în efortul de a încercui orașul, suferind pierderi mari.

Probabil că Rusia a angajat părți din cel puțin opt brigăzi în lupta pentru capturarea Avdiivka, iar forțele care operează acolo probabil au suferit unele dintre cele mai mari pierderi ale Rusiei în 2023, a raportat Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 28 octombrie.

Citește și ANALIZĂ Winter is coming: Rusia a primit în 3 luni mai multe muniții de la Coreea de Nord decât au livrat țările UE Ucrainei în tot războiul

Rusia este angajată să atace Avdiivka, cel puțin până în primăvara lui 2024, sunt de părere experții militari. Pe lângă faptul că încearcă să determine Ucraina să angajeze rezerve și să reducă presiunea în altă parte, operațiunea este un obiectiv politic pentru Kremlin.

Capturarea orașului ar putea ridica moralul rușilor și ar putea crește înrolarea și recrutarea luptătorilor contractuali. Dar nu va exista un beneficiu strategic mai larg.

Având în vedere că rușii folosesc fosta miliție proxy și batalioane de voluntari din Donețk, Brigada 20 de pușcași și probabil redistribuind Armata a 2-a din direcția Lîman (și posibil și pe cele 15 și 30), este un semn că Moscova nu economisește resurse pentru Avdiivka.

Citește și S-a oprit contraofensiva ucraineană? Soldați epuizați, trupe mutate la Avdiivka și Kupiansk și succese limitate pentru armata Kievului

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri