Imaginile cu schiorul urmărit de urs la Predeal au făcut înconjurul planetei. ABC News a intervievat martorii

Data actualizării: Data publicării:
Schior urmărit de urs pe o pârtie din Predeal
Schior urmărit de urs pe o pârtie din Predeal Foto: captură video Digi24

Imaginile cu schiorul fugărit de un urs pe o pârtie din Predeal au făcut înconjurul lumii. S-au viralizat nu numai pe rețelele sociale, ci au fost preluate și de site-urile de știri și de televiziuni, din Statele Unite și Canada, trecând prin Europa și până în India și Australia. Multe dintre aceste site-uri citează Digi24 ca sursă a informațiilor și imaginilor.

Postul de televiziune ABC News a făcut chiar un reportaj despre incidentul care a avut loc weekendul trecut în România. Jurnaliștii americani au stat de vorbă și cu unii dintre martorii care au filmat totul. 

James Longman, jurnalist ABC News: A fost cu adevărat un moment terifiant. Mulți dintre noi putem doar visa în acest moment să ne bucurăm de pârtii, dar pentru un bărbat din România, visul s-a transformat în coșmar. 

Uitați-vă la aceste clipe terifiante surprinse pe o pârtie. Un schior este urmărit de un urs brun. Martorii sunt șocați, unii încearcă să-l distragă cu țipete și fluierături. Bărbatul este urmărit și în cele din urmă își aruncă rucsacul la pământ, o mișcare despre care autoritățile spun că i-a salvat viața, pentru că a distras ursul suficient timp ca să scape.

Daniel Jenei, martor, pentru ABC News: A făcut o mișcare inteligentă, care este una destul de sigură când vrei să fugi de un urs, el și-a aruncat rucsacul.

Martorii ne-au relatat despre momentele terifiante.

Daniel Jenei, martor: Unii oameni tremurau.

Daniel Jenei și Angel Șomîcu publicaseră acest video cu același animal cu o oră înainte. Oficialii spun că sunt mai mulți urși în zona stațiunii de schi din România.

Angel Șomîcu, martor, a povestit la ABC News: Doamna din patrula de Salvamont ne-a oprit, era la baza pârtiei și ne-a spus că este un urs acolo și toți oamenii care se aflau acolo și-au aruncat schiurile și au fugit pe pârtie. 

Ne-au spus că reacția rapidă a schiorului a fost ceea ce i-a salvat viața.

Daniel Jenei, martor: El a ajuns la baza pârtiei, și-a aruncat rucsacul, și-a scos schiurile și apoi a început să fugă. Schiorul a plecat în siguranță, iar imediat după aceea, au venit autoritățile.

James Longman, jurnalist ABC News: Este norocos că a scăpat cu viață. Mesajul pe care îl desprindem este că, dacă sunteți urmăriți de urs, încercați să-l distrageți cât puteți de mult ca să nu aibă nicio șansă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri