Video În criză de muniții și în bătaia tunurilor: Cum „se vede”, dacă ești artilerist ucrainean, când trag rușii direct asupra ta

Data publicării:
ssstwitter.com_1708371347098-ezgif.com-optimize
Artileriști ucraineni surprinși de focul de contrabaterie al rușilor. Captură gif: X/Twitter/Ukraine Combat Footage Archive

Militarii ucraineni au postat o înregistrare care arată condițiile în care artileriștii Kievului luptă împotriva rușilor, care dețin în momentul de față o superioritate netă pe frontul din Ucraina în privința pieselor și munițiilor de artilerie.

Clipul video, cu o durată de circa 30 de secunde, îi prezintă pe artileriștii ucraineni surprinși de focul de contrabaterie al rușilor care, după ce le-au localizat poziția, încep să lanseze obuze asupra lor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puțin trei obuze rusești cad în apropierea piesei de artilerie ucrainene. La secunda 16 din înregistrarea video un astfel de obuz ratează „la mustață” tunul, iar artileriștii sunt văzuți fugind din adăposturi.

Armata ucraineană avertizează de mai multe luni că se confruntă cu un deficit de muniţii şi sisteme de artilerie care-i limitează posibilităţile de a rezista în faţa ofensivei ruse ce se desfăşoară pe toată linia frontului. Aproape încercuite în oraşul Avdiivka, trupele ucrainene s-au retras săptămâna trecută din această redută unde îşi construiseră poziţii fortificate.

Uniunea Europeană a promis Ucrainei în martie 2023 că îi va furniza pe parcursul unui an un milion de obuze de calibrul 155 mm, din care până în prezent au fost livrate puţin mai mult de jumătate. Blocajul din Congresul american asupra unui ajutorul suplimentar, de peste 60 de miliarde de dolari, cerut de preşedintele Joe Biden pentru Ucraina este o altă cauză a crizei de arme şi muniţii cu care se confruntă armata ucraineană în conflictul cu armata rusă, care deţine o superioritate clară în personal şi putere de foc a artileriei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri