Foto În ziua funeraliilor, Meghan și Camilla au ajuns ținta hărțuirii online. Videoclipuri care le umileau au fost văzute de milioane de ori

Data actualizării: Data publicării:
meghan si camilla la funeralii
În ziua funeraliilor, Meghan și Camilla au ajuns ținta hărțuirii online. FOTO: Profimedia Images

În timp ce milioane de oameni sunt în doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a, Ducesa de Sussex, Meghan, și regina Consoartă Camilla au ajuns din nou ținta campaniilor de hărțuire și dezinformare online.

Mai multe videoclipuri pe TikTok care o ridiculizează pe Meghan în timpul transmisiunii în direct a slujbei de înmormântare a Reginei au adunat luni milioane de vizualizări. 

În alte videoclipuri este criticată ținuta aleasă de Meghan pentru înmormântare, Ducesa de Sussex fiind acuzată că a copiat o ținută veche a Prințesei Diana.

meghan-insider
Ducesa de Sussexa fost acuzată că a copiat o ținută veche a Prințesei Diana. FOTO: Insider

Chiar dacă au fost distribuite înainte de momentul înmormântării și foloseau fotografii din 2019, videoclipurile au fost vizionat de peste 22,5 milioane de ori.

Această campanie agresivă de dezinformare online a fost dublată de hărțuirea Camillei acuzată de aventura cu Charles.

Videoclipurile au devenit virale cu o viteză amețitoare, propagând falsele mesaje în rândul generației care folosește TikTok.

Alte informații care s-au propagat în mod fals și care s-au viralizat au fost cele conform cărora Regina ar fi murit din cauza vaccinului anti-Covid.

Intens distribuite au fost colaje cu imagini alăturate ale Camillei numită „noua regină” cu cele ale Dianei numită „regina adevărată”. Sute de mii de oameni au văzut aceste imagini. Hashtag-ul „Cowmilla”, care se referă la Regina Consoartă, a fost folosit în videoclipurile care au ca scop hărțuirea online a acesteia, precum și în videoclipurile care o critică exclusiv pe Meghan.

camilla-diana-insider
Colaje cu imagini ale Camillei numită „noua regină” cu cele ale Dianei numită „regina adevărată”. FOTO Insider

Ducesa de Sussex a anunțat în ianuarie 2021 că renunță la conturile de pe rețelele sociale din cauza hărțuirii continue. Luna trecut însă, ea a sugerat într-un interviu că ar putea reveni pe Instagram.

Meghan a fost ținta tabloidelor britanice încă din 2016 de când a apărut în public alături de Prințul Harry. A fost motivul invocat când au anunțat că renunță definitiv la atribuțiile regale. Ea descria hărțuirea și abuzul online cărora trebuie să le facă față ca fiind insuportabile.

„Mi s-a spus că, în 2019, am fost cea mai trolată persoană din lume”, spunea Meghan, adăugând că nici măcar nu a apărut în public timp de opt luni în contextul concediului de maternitate.

Pentru Camilla, acest val de hărțuire online este o reînviere a criticilor care au acuzat-o că a fost motivul divorțului dintre Regele Charles și Prințesa Diana, teorie care acum se propagă în rândul generației tinere.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri