Încă un miliardar chinez e de negăsit pe fondul unei campanii dispuse de Xi Jinping. Unde este Bao Fan, dat dispărut de zece zile

Data actualizării: Data publicării:
fao ban
Miliardarul Bao Fan, fondatorul și directorul executiv China Renaissance, a fost dat dispărut în urmă cu zece zile. FOTO: captură Youtube

Miliardarul Bao Fan, fondatorul și directorul executiv China Renaissance, care a fost dat dispărut în urmă cu zece zile, cooperează cu autoritățile în cadrul unei investigații, a comunicat banca, scrie The Guardian. 

Este pentru prima oară când China Renaissance Holdings oferă un motiv pentru dispariția fondatorului și președintelui său. Nu au fost transmise alte detalii legate de ancheta respectivă. „Consiliul de administrație transmite că afacerile și operațiunile grupului continuă fără probleme”, a comunicat instituția financiară.

Reuters a transmis o informație pe surse conform căreia autoritățile l-au ridicat pe Bao Fan la începutul acestei luni pentru a ajuta la o anchetă care îl vizează pe un fost coleg al său, Cong Lin, care a fost președinte al companiei.

China Renaissance a anunțat joi bursa din Hong Kong că Bao Fan nu poate fi contactat. În consecință, acțiunile băncii au scăzut imediat – inițial cu 50%, iar apoi au recuperat o parte din pierdere, ajungând la minus 30%.

Bao este un personaj important în industria tehnologică din China și a jucat un rol cheie în multe start-up-uri din China, care activează în mediul online.

Dispariția lui Bao Fan este ultima dintr-o serie de cazuri de dispariții fără explicații a unor directori de companii importante din China, totul având loc în contextul unei campanii anticorupție ample dispuse de președintele Xi Jinping.

Doar în 2015, cel puțin cinci directori au fost de negăsit, fără să existe un anunț în prealabil pentru companiile lor. Printre aceștia este și președintele Fosun Group, Guo Guangchang, despre care compania a transmis ulterior că a ajutat la o anchetă.

Dispariția lui Bao vine, de asemenea, pe fondul a peste doi ani de represiune asupra companiilor din tehnologie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri