India a închis producția unui sirop de tuse după ce 19 copii au murit în Uzbekistan. Un caz similar a avut loc în Gambia

Data publicării:
Marion Biotech pharmaceuticals company in Noida,Utaar Pradesh
Unitatea Marion Biotech din Noida, lângă New Delhi. Foto: Profimedia Images

India a suspendat producţia de sirop pentru tuse al companiei farmaceutice Marion Biotech, din apropiere de New Delhi, după ce un produs al acestei companii a fost legat de moartea a 19 copii în Uzbekistan, conform unui anunţ făcut vineri de ministrul indian al sănătăţii, transmite Reuters.

Uzbekistanul a anunţat în urmă cu câteva zile moartea a cel puţin 18 copii din oraşul Samarkand (sud-est), după ce au consumat siropul Dok-1 Max produs de Marion Biotech. În cursul zilei de joi presa uzbecă a raportat o a 19-a victimă, un copil de doar 1 an din regiunea Qashqadaryo.

Ministerul Sănătăţii din Uzbekistan a anunţat că acest sirop conţinea o substanţă toxică, etilenglicol şi că ar fi fost administrat în doze mai ridicate decât doza standard pentru copii, fie de către părinţii acestora, care au crezut că este vorba despre un remediu împotriva răcelii, fie în urma sfatului farmaciştilor.

Ministrul indian al sănătăţii, Mansukh Mandaviya, a precizat că întreaga producţie a fost oprită la unitatea Marion Biotech din Noida, lângă New Delhi, transmite Agerpres.

Marion Biotech este al doilea laborator indian vizat de o anchetă asupra siropurilor de tuse considerate toxice.

În octombrie, medicamente pentru răceală şi siropuri de tuse produse de compania farmaceutică Maiden Pharmaceuticals au fost vizate de acuzaţii conform cărora aceste produse ar fi provocat moartea a cel puţin 66 de copii în Gambia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a explicat că medicamentele au fost contaminate cu o cantitate „inacceptabilă” de etilenglicol.

India a efectuat o anchetă la Maiden Pharmaceuticals, însă autorităţile au susţinut săptămâna trecută că medicamentele vizate aveau o „calitate standard”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri